Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino

14 Maig - 31 Octubre 2021

L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l'exposició Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino,  comissariada per Dolors Rodríguez Roig, historiadora de l'art, que mostra la reconstrucció del fotoreportatge que Margaret Michaelis va realitzar per encàrrec del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrès de l’Arquitectura Contemporània) en motiu de l’exposició sobre el projecte reformista «La Nova Barcelona» celebrada al subsòl de la plaça de Catalunya el 1934.

Gràcies a un nou estudi sobre Michaelis i el seu període a la Barcelona de la Segona República, l’exposició presenta una nova mirada al recorregut que la fotògrafa va fer per alguns carrers del Districte V durant cinc dies consecutius l’abril de 1934. Dos dels cinc dies va anar acompanyada de membres del GATPAC, i també, entre fotografia i fotografia, Michaelis va aprofitar per captar moments amb la seva càmera Leica partint d'una mirada pròpia i personal.

La selecció de fotografies de l'AFB que es presenta en aquesta exposició, permet revisitar el reportatge alhora que narra aquella aventura, i també confirma la importància i la dimensió històrica de Michaelis i de la seva obra fotogràfica.

Horaris:

De dilluns a dissabte, de 10h a 19h

Diumenges i festius de 10h a 14h  (excepte 24 de juny)

Entrada lliure