25 Març | 2014
El passat 25 de març l'Associació Consell de Cent va visitar Can Calopa de Dalt.
Can Calopa és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Consorci del Parc de Collcerola. El seu objectiu és la recuperació vitivinícola de la zona, de llarga tradició en el passat.
El resultat és un vi artesanal i de qualitat, representatiu de la Mediterrània.
Fins ara hi ha plantades cinc varietats de ceps del litoral mediterrani: Syrah, Aghianico, Agiorghitiko, Sangiovese i Garnacha que produeixen dues varietats de vi: el de Collcerola i el de Barcelona.
Al cap davant hi està la Cooperativa d’integració social L'Olivera que incorpora persones amb dificultats. És un centre de treball on els joves aprenen hàbits de treball i tècniques agrícoles.
Les extenses explicacions del seu director, Sr Carles Ahumada i de la Sra. Rocío Sanchez sobre la preparació de les terres, l’atenció que precisen les vinyes amb les seves diverses varietats i el procés d’elaboració del vi, van permetre obtenir un profund coneixement sobre un dels fruits de la terra, arrelat al nostre país.
Les vinyes ocupen la cara nord, a més de 200 metres d’altitud i el resultat és un vi bo i fresc. Ho van poder comprovar en la cata a la que els van convidar.
L'Associació espera poder ser ambaixadors de la seva tasca com agricultors de vinya urbana i integració social en les properes visites a Montpeller i la Toscana.
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.