Traductor de
:
Horarios
Días | Horas | Preus | Observaciones | |
---|---|---|---|---|
Divendres |
a les 18.00 h |
Entrada general: 14 €
(inclou l'entrada al museu) |
Cal reserva prèvia. Durada: 2 h |
Museu d'Arqueologia de Catalunya
- Dirección:
- Passeig de Santa Madrona, 39*41
- Districto:
- Sants-Montjuïc
- Barrio:
- el Poble-sec
- Ciudad:
- Barcelona
La Roma imperial és la síntesi i el punt culminant de la gastronomia de l'antiguitat, ja que adopta i adapta sistemes anteriors i s’enriqueix amb orient. Ciceró parla d'un "viure amb els altres", el convivere, al voltant d'un àpat formal en el que a diferència del symposium grec, hi pot participar la dona de l'amfitrió. I és que el convivium és el lloc i el moment ideal perquè els comensals comparteixin les seves inquietuds, ja siguin polítiques o culturals, en un acte social que avui ens sembla de gran rellevància gastronòmica. Les fonts que ens permeten saber què menjaven els romans són diverses (tractats, literatura de ficció, cartes), però l'obra més rellevant és De re coquinaria, un receptari que recopila i homogeneïtza textos diversos i que s'atribueix a un enigmàtic autor anomenat Marc Gavi Apici.
Nosaltres, seguint l'expressió d'Horaci ab ovo usque ad mala ("de l'ou fins a la poma"), ens basarem en algunes d'aquestes receptes, força condimentades, plenes de salses, picades i vinagretes, per cuinar i tastar els gustos d'aquest convivium.