Festival Empodera't 2024

..
10/09/2024 - 13:05 h

Del 14 al 29 d’octubre torna el festival feminista impulsat pels Casals de barri del Districte d’Horta – Guinardó amb programació gratuïta per a tots els públics

El festival feminista d’arts escèniques Festival Empodera’t torna amb una 4a edició que vol  provocar una espai de trobada entre artistes, veïnes, col·lectius de dones i entitats feministes per treballar el feminisme transversal a la perifèria nord de Barcelona. Tot això a través dels circuits comunitaris  i artístics de proximitat. Amb concerts, espectacles, exposicions, xerrades, tallers,… obertes a tot el veïnat.

El festival començarà el 19 d’octubre amb el conegut format del Empodera’t, el concert vermut, al final de la Rambla del Carmel (Mirador d’Horta). Per aquesta ocasió tant especial hi haurà els concerts de las Pibas Producen a les 12:30 h i del dúo de Carmen & María a les 13:30 h. Dos shows musicals per reivindicar la presència de les dones i identitats dissidents a l’indústria cultural, conquerint aquest espai tant singular del barri del Carmel. Fent ressò del barri a la ciutat! ocupant escenaris i altres espais importants de la societat des la sororitat, combatent els sostres de vidre i tota mena de desigualtats per qüestions de sexe o gènere. Per això també hi haurà una mostra d’entitats i col·lectius transfeministes on podem trobar paradetes com la de la llibreria de 9 barris Acció Perifèrica, l’Observatori contra l’Homofòbia o la Xarxa de Dones Cosidores, entre d’altres. I un espai per famílies amb infants de 0 a 4 anys d’11 a 13 h amb jocs singulars per gaudir en família, dinamitzat per la Ludoteca de Can Travi. La jornada s’arrodonirà del tot amb l’entrega de premi a la guanyadora de la imatge gràfica d’aquesta 4a edició del Festival Empodera’t, la dissenyadora i il·lustradora Ca la Vera, de qui podrem conèixer tota la seva obra en l’exposició “Què jaleo tot plegat!”.

A la programació de l’Empodera’t 2024 trobarem més exposicions com “Moment de canvi” de Sonia Illana o “El meu cos: el meu permís” de l’Associació PETRA Maternitats Feministes. Hi haurà també un espai per les formacions amb diferents tallers feministes. I més concerts com el de la banda de pop de Matilda Mirana, el de l’artista afrocolombiana arrelada a Barcelona que irromp amb ritmes urbans i llatins La Negra Ready o el de l’artista Laura SocAixina que ens presenta folk ibèric, tot passejant pel folk i le hip hop. Un karaoke de dives de la música Disco dels 80 amb Disco Infierna. Els dos espectacles familiars “La mama dels arbres” i “La família de les germanes Algaba”. I Perifèrikxs Comedy, un espectacle de monòlegs d’stand up comedy i karaoke amb el segell de la dissidència i l’amor de barri.

Las Glorias Cabareteras seran les vedets encarregades de presentar (i criticar) la traca final el dissabte 26 d’octubre a les 20: el Cabaret Empodera’t. Un format atrevit, obert i transformador ple de propostes que no estarien en un cabaret clàssic, ja que és una vetllada reivindicativa amb diversió assegurada. Comptarà amb les actuacions de la clown i músic La Maria Rosa, la monologuista Nessa Molina i la cia. de dansa Salem. El festival acabarà un recorregut guiat de la història de les lesbianes a Barcelona “Darrere les persianes”, amb Maio Serrasoles. Podeu consultar tota la programació gratuïta al detall a l’Agenda Empoderat 2024