Xerrada-Debat: La ciutat amable
Setmana de l'arquitectura

Dijous 16 de maig a les 19h

Aproximació al polígon d'habitatges del Sud-oest del Besòs: el seu origen i evolució amb les actuacions urbanístiques rellevants de l'entorn.

Els desafiaments de la cohesió social a l'espai periurbà, tenint en compte les relacions d’afecte, territori i context.

Aquest espai de debat, obert a tot el públic pretén donar un pas més en la construcció de Ciutat, sota una mirada crítica constructiva i afectiva, valorant la participació ciutadana i d'agents de canvi que actuen transversalment sobre el territori. Cal preguntar-nos com interpretem en l'actualitat les necessitats de l'espai periurbà, en el moment que intenten formar part del projecte Ciutat.

La xerrada pretén generar espais oberts al diàleg i a la reflexió amb el teixit associatiu. També vol valorar la importància del diàleg constructiu i la participació ciutadana, així com integrar les diverses visions dins del paisatge urbà i indagar sobre possibles eines per a evitar fragmentació social.

 

L'acte comptarà amb la presència de:

Javier Muriel Santurino, arquitecte tècnic,  coordinador del Workshop Internacional sobre noves tendències en l'urbanisme i l'arquitectura "ArquitecturALímite: r-eco-nstruir en las periferias", entre altres.

Monica Auban, arquitecta per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de València. Participant del projecte I+D: Topologia de l'espai urbà: reconeixement, anàlisi i cartografia d'espais fràgils a la ciutat contemporània. Realitza labors de docència en la línia de Teoria de l'Arquitectura del Departament de Teoria i Història de l'Arquitectura i Tècniques de Comunicació.

Pau Faus, arquitecte, artista visual i documentalista. La seva obra consisteix a activar mecanismes de representació i/o interacció que facin aflorar els conflictes d'allò que desitja narrar. Autor dels llibres ‘La Ciutat Jubilada’ i ‘Figueres-Paris: 5 hores 30 minuts’. Com a documentalista, ha dirigit ‘Sí que es pot. Set dies en PAH Barcelona’ (2014), el seu primer llargmetratge documental ‘Alcaldessa’ (2016) (Premi Gaudí a millor documental i Biznaga de Plata a millor director de documental en el Festival de Màlaga). 

Fabiana Del Genio, diplomada educació social. Màster intervenció Psicosocial Ub. Cursa Màster Globalització Desenvolupament i Cooperació UB. Treballa des de fa 10 anys en Associació Enxarxa com a tècnica del Pla de Desenvolupament Comunitari del Barri el Besòs i el Maresme.

 

Col·laboren: Centre d’Estudis de Sant Marti de Provençals i Fundació Mies Van der Rohe.

Cal inscripció prèvia al Centre Cìvic o al correu: cesmp.bcn@gmail.com

Compartir