Inés Boza
Suport a la Creació

DIRECCIÓ I COREOGRAFIA DE PROJECTES ESCÈNICS I COMUNITARIS

Cofundadora i  directora de la companyia de DansaTeatre SenZaTemPo, projecte escènic pioner del teatre - dansa català (1991/2017). Inés Boza té  una extensa trajectòria dirigint i escrivint  espectacles de creació, en coproducció amb teatres i/o Festivals internacionals com MIA Manchester International Arts, Fira de Tàrrega, Mercat de les Flors, TAC de Valladolid, Teatre Nacional de Catalunya, entre d'altres... 

Resident i sòcia fundadora de LaCaldera, Centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona, fundat el 1995 i  Premi Nacional de dansa de Catalunya 2006.

Des del 2013 impulsa el taller de dansa teatre al Centre Cívic Besòs, BESÒSCREACIÓ amb el que ha realitzat diversos espectacles i intervencions ballades a l'espai públic, desenvolupant una tasca comunitària i pedagògica amb una clara implicació amb el territori i la gent del barri.

Compagina els estudis de Literatura francesa i Dret, amb els de dansa i teatre, i decideix dedicar-se en cos i ànima a les arts escèniques. Com a intèrpret professional s'inicia a  la companyia de Janusz Subicz i Nazareth Panadero, membres de la cia. de Pina Bausch i  ha realitzat nombroses gires i col·laboracions internacionals. 

En la seva trajectòria artística és destacable la seva tasca innovadora en la recerca de llenguatges mestissos i interdisciplinaris. Els seus espectacles creen mons poètics utilitzant el llenguatge del moviment i es construeixen amb els alfabets de la dansa, el teatre, la música, les imatges i les paraules.

 

 

EN RESIDÈNCIA AL CENTRE CÍVIC

Des de 2013, Inés Boza desenvolupa al Centre un taller de creació en dansa-teatre anomenat BesòsCreació. L'imparteix de manera comunitària a canvi de poder utilitzar la sala com espai de recerca, preparació i assaig. Porta deu anys com a resident regularment irregular per a preparar els diferents projectes tant el taller de BesòsCreació com altres projectes personals.

En aquest 2023 ha dedicat les quatre hores setmanals a preparar els tallers de BesòsCreació, les intervencions ballades a la inauguració de l'exposició Besòs i Perifèrics el 12 de maig i l'espectacle comunitari L'Hora del Vermut presentat el 28 d'octubre dintre de Cultura al Barri 2023. Ara per ara, combina la preparació dels tallers amb el projecte Ponts de la Memòria que es presentarà al Mercat de les flors l’any 2024.  

 

 

Contacte: inesg.boza@gmail.com

Web: https://www.lacaldera.info/index.php/es/personas/ines-boza 

 

Compartir