Altres escenaris possibles
Exposició fotogràfica

02/06/2022 > 30/06/2022

Quin és el darrer concert que has vist al barri? Quants espais prop de casa programen música en viu? Creus que el teu és un barri musicalment actiu? Voldries que ho fos més? Són preguntes que vol despertar aquesta exposició fotogràfica plantejada com un recorregut pels incomptables espais i col·lectius musicals que creixen en els marges, sota les pedres, a cada barri de la ciutat.  

Barcelona és plena d’espais on se celebren actuacions. N’hi ha de més visibles i de més amagats. N’hi ha al centre de la ciutat, però també a les perifèries. En podem trobar a bars de barri i discoteques d’extraradi, a centres cívics i casals, a esglésies i espais okupats, a parcs i places, a bodegues i restaurants, al mar i a la muntanya. I també a cinemes, llibreries, ateneus, teatres, escoles, botigues de discos, tallers de ceràmica, carrerons, balcons, cases particulars. El projecte ‘Altres Escenaris Possibles’ visibilitza desenes i desenes d’espais de Barcelona on es fa o s’hi ha fet música. Un eixam de locals i racons escampats per tots els barris i que, en el seu conjunt, ens parlen d’una ciutat molt més rica i diversa culturalment parlant del què sovint pensem.

---

Inauguració: dijous 2 de juny a les 19h
L’exposició s’inaugurarà amb una xerrada conduïda pel periodista Nando Cruz, comissari del projecte i autor de la sèrie de reportatges ‘Otros Escenarios Posibles’ publicats a ‘El Periódico de Catalunya’, amb la qual ens endinsarem en l’eixam d’iniciatives musicals que coexisteixen a Barcelona, i es clourà amb una passejada pel nostre barri per tal de conèixer alguns d’aquests escenaris i imaginar-ne d’altres que potser no trigaran a néixer.

---

Nando Cruz, comissari del projecte i autor de la sèrie de reportatges ‘Otros Escenarios Posibles’ en col·laboració amb l’ICUB.

L’itinerari de l’exposició

Aquesta exposició forma part d’un projecte itinerant que durant el primer semestre de 2022 viatja a deu barris dels deu districtes de Barcelona. Us convidem a visitar les properes exposicions per descobrir-hi altres fotografies, altres espais i altres músiques que bateguen als altres barris de la ciutat.
 

CC Albareda (Poble-sec) – del 20 de gener al 20 de febrer

CC Fort Pienc (Fort Pienc) – del 16 de febrer al 20 de març​
 
CC Casa Orlandai (Sarrià) – del 23 de febrer al 27 de març
 
CC La Sedeta (Camp d’en Grassot i Gràcia Nova) – del 24 de març al 24 d’abril​
 
CC Can Deu (Les Corts) – del 31 de març a l’1 de maig​
 
CC Matas i Ramis (Horta) – del 28 d’abril al 28 de maig​
 
CC Convent de St. Agustí (Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera) – del 5 de maig al 5 de juny​
 
CC Besòs Maresme (El Besòs i el Maresme) – del 2 de juny al 30 de juny​
 
CC Can Basté (El Turó de la Peira) – del 9 de juny al 9 de juliol​
 
CC Trinitat Vella (La Trinitat Vella) – del 5 de juliol al 30 de juliol​
 

 

On: Centre Cívic del Besòs i el Maresme
Adreça: Rambla Prim, 87

Compartir