ORIENTAR-SE EN LA FOSCOR MÉS ABSOLUTA
DEL 4 DE MARÇ AL 17 D’ABRIL

En un moment en el que el nostre planeta està amenaçat per un col·lapse mediambiental i sistèmic, busquem solucions des de la tecnologia i les intel·ligències artificials. Però la infinitud de possibilitats que ens ofereix la ciència ens genera tal confusió respecte el futur, que ens endinsa en una foscor en la que hem d’aprendre a orientar-nos.

Orientar-se en la foscor més absoluta és una instal·lació audiovisual que ens convida a transitar una sèrie d’entorns virtuals que ens faran topar amb la gran paradoxa: en l’intent per repensar el nostre espai físic i imaginar futurs habitables, cerquem possibilitats en les eines que ens ofereix internet, oblidant-nos que son precisament aquestes les que, a la seva manera, amenacen la  sostenibilitat del nostre món.

 

VÍDEO DE PRESENTACIÓ!

 

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DE L’EXPOSICIÓ:

 

INAUGURACIÓ

DILLUNS, 4 DE MARÇ

A les 18.00 h

 

ESCANEGEM EN 3D ELS ESPAIS VERDS DEL NOSTRE ENTORN

DILLUNS, 18 DE MARÇ

D’11.30 a 13.30 h

A càrrec de Núria Nia

Sortida pels voltants del centre per a trobar els espais naturals existents al barri, pensar en les sensacions que emanen de cadascun i capturar-los en 3D a través dels nostres dispositius mòbils o tauletes. Aquestes imatges podran arribar a crear un mapa col·lectiu del barri i formar part de la exposició de Núria Nia.

Objectius:

Descobrir i compartir l’interès pels espais naturals del barri generant una consciència de sostenibilitat urbana.

Preservar la memòria dels espais digitalment, el que ens permetrà poder comparar els canvis en el temps que aquests espais pateixin.

Introducció i pràctica d’eines digitals 3D de manera guiada.

Materials:

Un dispositiu mòbil (mòbils o tauletes). Caldrà que es descarreguin l’aplicació Polycam.

 

Inscriu-te!

 

CONEIXENT ELS RATPENATS.

17 d’abril a les 17.30 h, Biblioteca Montserrat Abelló

Edat recomanada:  4 - 9

Sabies que els ratpenats són els únics mamífers que poden volar?

Vine a descobrir aquesta i moltes altres curiositats dels nostres amics els ratpenats.

 

BENVINGUTS RATPENATS!

19 d’abril a les 19h, Centre Cívic Pere Quart
Totes les edats

En aquesta activitat visitarem l’exposició “Orientar-se en la foscor més absoluta” de la mà de la seva autora Núria Nia, per tot seguit, celebrar el dia mundial dels ratpenats fent una sessió d’escolta de ratpenats per espais propers al centre cívic. Ho farem acompanyades per l'artista i per biòlegs especialistes que posaran a la nostra disposició els seus equips i coneixements.

Donarem la benvinguda a aquests mamífers que es desperten després de l’hivern i descobrirem com d’importants són per l’ecosistema.

Una activitat en la que ciència i art s'uneixen en una experiència de celebració i apropament a la natura.

 

Inscriu-te!

Compartir