52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 itineraris de tardor per redescobrir la ciutat

Diversos centres cívics
Fins a l'11/12/2020
  • Rutes i visites

Veure Barcelona amb una nova mirada

Reiniciem un nou curs amb la mateixa il·lusió de sempre, però, potser per les circumstàncies d'aquests darrers mesos, amb més de ganes que mai de tornar a caminar per la ciutat. Amb interès renovat per descobrir la Barcelona que fa temps que no visitem i mirar-la de bell nou amb uns altres ulls, fascinats per la bellesa dels racons més desconeguts i amb l'interès ben despert per conèixer petits capítols de la història que han donat forma a la ciutat d'avui en dia.

D'entre totes les visites, rutes i excursions que podeu fer aquest nou trimestre, aquí teniu vuit itineraris i un parell de tallers que us sorprendran! (Cal fer inscripció prèvia als webs de cada equipament)


* Els itineraris i visites guiades s'han suspès, a partir del 21/10/2020, seguint la resolució de la Generalitat de Catalunya. Es reprendrà l'activitat quan sigui possible *
 
La Barcelona de les epidèmies
CC Cotxeres Borrell
03/10 - 10.30 h - 10,33 €

Les pandèmies han estat presents a la vida de la ciutat des de temps pretèrits. Aquesta ruta s'endinsa en com Barcelona ha lluitat i vençut aquests diferents episodis, mirant amb atenció el vessant més social i fins i tot cultural en l'afectació d'una epidèmia.
 
 
Història de Sarrià: la rodalia de la vila
CC Casa Orlandai
03/10 – 10.00 h / 8,52 €

Amb motiu del centenari de l'annexió de Sarrià a Barcelona, el CC Casa Orlandai proposa un itinerari per Sarrià de dalt, per sobre de la plaça Major. El propòsit és passar per punts significatius de la història de l'antiga vila independent: la plaça Major, la part alta del carrer Major, el parc de Joan Raventós, l'escola Sagrat Cor, el Teatre, el Mercat, el passeig de la reina Elisenda, Duquessa d'Orleans i finalment, a la Casa Orlandai.
 
 
Passatges de la ciutat: des de Sagrada Família al Guinardó (taller)
CC La Sedeta
Del 07/10 a l'11/11 - 62,00 €

Els passatges, sovint llocs tranquils pels quals no acostumem a passar, ens poden explicar moltes coses: l'origen d'un barri, la història d'una part de la ciutat, la tipologia de la gent per a la qual varen ser creats i sobretot molta història local, anècdotes i curiositats diverses.
 
 
Dones de la Barcelona rebel
CC La Cadena i CC Casa del Rellotge
09/10/2020 – 16.00 h / 5,15 €

Un passeig des de 1909 fins a la dècada dels 70, on coneixereu els moviments socials i processos revolucionaris succeïts a Barcelona i el rol específic que van tenir-hi les dones. Sortida des del CC Casa del Rellotge.
 
 
El barri de Sant Andreu
CC Sagrada Família
09/10 – 10.30 h

Amb aquesta ruta passareu pel nucli antic de Sant Andreu de Palomar, tot caminant pels seus vials principals, la rambla de Fabra i Puig i el carrer Gran de Sant Andreu. D'aquesta manera tan planera, la història del barri, els seus edificis més representatius i els establiments singulars us quedaran gravats a la memòria per sempre.
 
 
Els set turons de Barcelona (taller)
CC Casinet d'Hostafrancs i CC Cotxeres de Sants
Del 18/10 al 22/11 (sis diumenges) – 11.00 h

Barcelona té set turons com Roma? O en té més? Calceu-vos les xiruques que sortireu a voltar per les elevacions de la ciutat i us meravellareu amb les vistes des d'aquests turons. Noves panoràmiques de Barcelona, sovint desconegudes: El Tibidabo, del Turó Park al Turó de Monterols, del Turó del Putxet a la Tamarita, els Tres turons del Carmel, del Turó de la Peira al laberint d'Horta i pujada a Torre Baró.
 
 
La Rambla de les lletres
CC Ateneu Fort Pienc, CC Casa Elizalde, CC Casa Golferichs i CC Urgell
24/10 – 10.30 h / 15,50 €

La Rambla és el carrer més emblemàtic de Barcelona. Multitud d’escriptors i escriptores d'arreu han transitat pels diversos dels seus trams i, des de molts angles, l'han homenatjada en novel·les, poemes o dietaris. Des de la font de Canaletes fins al monument de Colom, ramblegeu seguint les paraules de grans autors i autores per redescobrir-la.
 
 
Dr. Andreu vs. Eusebi Güell, la ciutat-jardí que sí que va triomfar
CC Pere Pruna
31/10 – 10.00 h / Gratuït

Al tombant del segle XX Salvador Andreu va comprar els terrenys de la falda del Tibidabo per crear una urbanització de luxe alineada a banda i banda d'una elegant avinguda que es va anar omplint d'esplèndides residències privades construïdes pels arquitectes modernistes més importants del moment. No gaire lluny, Eusebi Güell havia comprat la muntanya pelada per construir una altra urbanització de luxe que va fracassar estrepitosament…
 
 
Dels gremis a Einstein, ciència a Sant Pere i la Ribera
CC Navas
07/11 – 10.00 h / 11,75 €

Exploreu un barri força desconegut mitjançant la història de les indústries que tenia antigament, així com els treballadors i científics que hi han viscut o que l'han visitat. Què hi feia Albert Einstein l'any 1923 en un local del carrer Sant Pere Més Baix?
 
 
Barcelona i el cinema
CC Josep Maria Trias i Peitx
11/12 – 10.30 h / 9,95 €

Barcelona és un dels principals platós cinematogràfics del món i també el lloc on es va gravar la primera pel·lícula de l'estat espanyol. Fareu un repàs dels escenaris i les anècdotes d'alguns dels títols més emblemàtics com: REC, Vicky Cristina Barcelona, El perfum... L'itinerari similar Barcelona de cine (11/11 – 10.30 h) es pot seguir un mes abans amb el CC Vil·la Florida.

La fotografia de la capçalera correspon al Parc de Joan Raventós, feta per l'Òscar Giralt.

Activitats relacionades