52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 tallers per viure l'Àfrica amb intensitat

Diversos centres cívics
Fins al 31/07/2021
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Música, danses, moda i gastronomia

Seguint la inspiració que ens brinda el cicle L’Àfrica que trobem a Barcelona que us oferim amb motiu del festival Grec, destaquem un grapat de tallers que podeu seguir aquest juliol. La xarxa de Centres Cívics de Barcelona continuem descobrint artistes africans o afrodescendents.

Àfrica: ritme, dansa i cultural
CC El Sortidor
Del 30/06 al 21/07

Apropeu-vos al continent africà des del ritme dels instruments i el relat de la dansa. L’Associació Okan Collective us explica per què la música és tan present en el dia a dia. Prepareu-vos per ballar!

Wango, dansa senegalesa (taller en línia)
CC Cotxeres Borrell
Del 05 al 21/07

Si voleu conèixer aquesta dansa rítmica i divertida originària del Senegal que s’acostuma a ballar a les festes i cerimònies, aquest taller és per a vosaltres. Ep! I sense sortir de casa!

A la recerca de noves estètiques de moviment
CC Barceloenta
05/07 – 19.00 h

Aquest taller, dirigit a professionals de la dansa i coreografia, vol fer reflexionar sobre la relació creativa i interpretativa, així com mostrar eines metodològiques pensades per trobar noves estètiques de representació a partir de diferents estils de danses urbanes, moltes d'elles inspirades en danses africanes. Amb Oulouy, especialista en danses urbanes i danses modernes africanes, i Gaston Core, director d'escena, dramaturg, intèrpret, gestor cultural i director de la Sala Hiroshima.

Aprèn a posar-te un turbant
CC Casa del Rellotge
05/07 – 19.00 h

Aquest element és símbol d'identitat i resistència a molts països africans. En aquest monogràfic provareu diferents estils per col·locar-lo al cap. A càrrec de Raíces, en col·laboració amb l’Associació Generació Guineo-catalana.

Afrobeats
CC Barceloneta
Del 01 al 22/07

Les danses i els ritmes de l'Àfrica subsahariana s'han transformat i barrejat amb altres tendències durant els darrers quaranta anys. Aquest taller vol descobrir algunes de les danses urbanes que s'han construït durant els darrers anys als països subsaharians a base de diferències herències. Una dansa que se celebra en grup, amb una gran energia de joc i diversió. D’afrobeat també en podreu aprendre al CC Sarrià del 06 al 15/07.

Àfrica al teu instrument
CC Albareda
Del 07 al 28/07

Aquesta tercera edició del curs explica quins són els principals ritmes de l’Àfrica urbana i com es toquen, com ara el makossa del Camerun i el jive de Sud-àfrica. És un taller obert a tota mena d’instruments i veus.

Danses africanes
CC La Cadena
Del 09 al 30/07

Guinea i Ghana són els dos països que visitareu a través d’aquest taller. Allibereu els cossos i feu una immersió als ritmes i balls d’aquests dos països de l’Àfrica Occidental.

Sabar, dansa senegalesa
CC Cotxeres Borrell
09/07 – 19.00 h | Gratuït

Amb motiu de la Festa Major de Sant Antoni, el centre del carrer Viladomat us convida a ballar aquesta dansa, divertida i energètica, autòctona del Senegal a ritme de tambors.

Dansa i música de l’Àfrica Occidental
16/07 – 19.00 h | Gratuït
CC Can Clariana Cultural

A l’Àfrica, la dansa i la música són arts pràcticament indivisibles l'una de l'altra. En aquesta exhibició/taller, els sons dels instruments i els moviments enèrgics de la dansa us acompanyaran per gaudir, tot treballant la interculturalitat, d’una part de la cultura de l'Àfrica Occidental.

Elaborem ginger beer
CC Casa del Rellotge
19/07 – 19.00 h

L’Associació Generació Guineo-catalana us ensenya com elaborar aquesta beguda de gingebre, fresca i de sabor intens, on l’arrel s’infusiona i el sucre servirà per al procés de fermentació.

Activitats relacionades