52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 visites, itineraris, rutes i excursions pel mes de febrer

Diversos centres cívics
Fins al 29/02/2020
  • Rutes i visites

Barcelona, pam a pam

D'entre totes les visites, itineraris, rutes i excursions que podeu fer durant el mes de febrer, us hem fet una llista d'algunes que us permetran descobrir espais de la ciutat que no sempre som conscients de la seva història o significat.
 
 
Secrets de la vila de Sants
CC Ateneu Fort Pienc, CC Casa Golferichs, CC Casa Elizalde i CC Urgell
01/02 – 10.30 h

Un barri amb molt caràcter i ple d'història. Des de l'església de Santa Maria de Sants buscant els orígens rurals de l'antiga vila, visitant fàbriques d'antany com el Vapor Vell o el Vapor Nou i us deixareu perdre pel carrer de Sants i els seus voltants.
 
 
La història de la Model
CC Teixonera
01/02 – 11.00 h. Gratuït

La Model es va idear amb l'objectiu de ser un centre penitenciari exemplar. Aixecada a l'extraradi de la Barcelona de 1904, la presó ocupava dues illes de l'Eixample i estrenava un disseny arquitectònic innovador. Al llarg del segle XX, durant el Franquisme i a mesura que Barcelona anava creixent, les cel·les d'aquest recinte van acollir milers de presos polítics.
 
 
Santa Eulàlia, antiga patrona de Barcelona
CC Vil·la Florida
05/02 – 10.00 h

Seguint aquesta ruta coneixereu el vincle de Santa Eulàlia amb la ciutat de Barcelona d'ençà que fou escollida patrona oficial. Els orígens romans, el seu llarg i tortuós martiri pels diferents carrers de la ciutat, així com la seva presència en edificis emblemàtics com l'Ajuntament de Barcelona, la Cripta de la Catedral de Barcelona o la plaça del Padró.
 
 
Una ciutat en guerra
CC Can Felipa
06/02 – 10.30 h

La caiguda de la ciutat l'any 1714 va comportar l'abolició de les lleis i de les institucions catalanes i va donar inici a la repressió dels vençuts. Barcelona va patir de prop les conseqüències de la guerra i si hi ha un barri on aquestes són més perceptibles, no és altre que el del Born.
 
 
Barcelona, escenari de novel·la negra
CC Ateneu Fort Pienc
07/02 – 20.00 h. Gratuït

Descobriu la Barcelona negra a partir dels escenaris de novel·la més emblemàtics del gènere i dels casos més inquietants. Passegeu per racons del Raval i reviviu històries esfereïdores. Itinerari en el marc de la BCNegra.
 
 
Gran Via de Les Corts Catalanes i el modernisme desconegut
11/02 – 10.00 h
CC Can Deu

Un passeig ple d'història, façanes, balconades i vitralls que per moltíssima gent són desconeguts, ja que tendim a fixar-nos només en els edificis del passeig de Gràcia i carrers adjacents, i oblidem que tenim molts tresors arquitectònics repartits per la ciutat. Des de la plaça d'Espanya cap a plaça Universitat passant la Casa Golferichs, la Casa de Lactància o la casa Francesc Farreras.
 
 
El Poblenou
CC Sagrada Família
14/02 – 10.30 h

Sabeu on és la "Manchester catalana", un dels barris més industrialitzats de Barcelona des del segle XIX? Endinseu-vos en la història del Poblenou tot recorrent els seus carrers i descobrint els edificis que van ser les seus de grans indústries. Aquesta mateixa sortida la podeu fer amb el CC Josep Maria Trias i Peitx (21/02 – 10.30 h).
 
 
El Poble-sec d'ara i de sempre
CC Bon Pastor
15/02 – 11.00 h. Gratuït

El Poble-sec és actualment un dels barris de moda de Barcelona, però més enllà de les seves terrasses encisadores, el barri amaga racons que deixen al descobert els seus orígens rurals, les fàbriques d'indianes, el món de l'espectacle i de molts altres moments històrics que ens ajuden a entendre la ciutat.
 
 
Barcelona, sang i fetge
CC Navas
28/02 – 18.00 h

El gènere negre apassiona. Ha generat i genera centenars de títols de ficció en la literatura, el cinema i la televisió. Barcelona Sang i Fetge és una ruta basada en recerques estrictament periodístiques on la realitat sempre sobrepassa la ficció.
 
 
Batecs de barri, els sons de la natura
CC Carmel
29/02 – 12.00 h

El llenguatge de la natura a través del vent, els ocells i l'aigua de les fonts ens envolta i ens allunya del soroll del trànsit, esporàdicament proper als barris de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes. Coneixereu la tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendreu a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Activitats relacionades