52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

11 tallers per un #25N reivindicatiu

Diversos centres civics
11, 13, 14, 21, 22, 23 i 24/11/2023
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Propostes per reflexionar en torn el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones

Durant tot l'any, els 52 equipaments que formen part de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona tenim especial cura a l’hora de donar visibilitat a les dones i fomentar l’empoderament femení. Al voltant de dates com el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones, volem destacar vora una dotzena de tallers reivindicatius. Aquests:

 
Dones de pel·lícula
CC Josep Maria Trias i Peitx
11 i 22/11 – 17.30 h

A partir de la projecció i l’anàlisi de seqüències de diversos films, es donaran a conèixer la visió que el cinema ha donat de les dones, es reflexionarà sobre la representació de la feminitat i els estereotips de gènere en el mitjà audiovisual i es debatrà sobre les implicacions socials i culturals.

 
Autodefensa: feminisme de la violència
CC El Coll – La Bruguera
13/11 – 19.00 h

El taller posa en qüestió l'arquetip de dona maltractada com a víctima passiva, sense veu ni forces per pensar i debatre sobre la defensa d'una mateixa a través del feminisme de la violència. Cal inscripció al correu electrònic casaljoves@ccelcoll.org.

 
Viquidones
CC Joan Oliver – Pere Quart
14/11 – 17.30 h

Què és la Viquipèdia? Quins són els passos per crear un compte, editar articles i elaborar-ne de nous? Si vols editar en aquesta enciclopèdia lliure, vine a la sessió on te n’explicaran les nocions bàsiques. A més, es presentarà el projecte Viquidona de les Corts i es facilitarà la informació necessària per sumar-s’hi. Inscripcions al correu electrònic doneslescorts@gmail.com.

 
Ciberassetjament. Un nou entorn per a la violència masclista
CC Can Verdaguer
14/11 – 18.00 h

Les xarxes socials es van instaurar de manera tan immediata en les dinàmiques socials i en el dia a dia que tot just s’ha tingut temps per aprendre a utilitzar-les. Identificar nous espais per a la violència masclista que faciliten situacions específiques d'abús, agressió sexual i psicològica aprofitant la seva immediatesa i ubiqüitat és l’objectiu del taller dirigit per la psicòloga integradora, guia, docent i escriptora Raquel Ballesteros i l’artista, creadora i assessora vocal Alícia Martel. Amb la col·laboració de Dona Cançó.

 
Brodat contra el patriarcat
CC Sant Martí
14/11 – 18.00 h

Un monogràfic reivindicatiu on es brodaran frases denunciant la violència heteropatriarcal. S’ensenyen diversos punts de brodat i es treballarà amb colors representatius d’aquesta data. Cal portar tisores, enfilador, regle i llapis negre.

 
Còmic i gènere: creant històries diferents
CC Can Verdaguer
21/11 – 18.15 h

Com no podia ser d’altra manera, Can Verdaguer et proposa un taller de còmic! Rocío Vidal dirigeix el monogràfic per parlar i aprendre a elaborar històries, personatges i trames amb perspectiva de gènere, tot des de l’honestedat i la creativitat.

 
Autodefensa feminista
CC Can Verdaguer
22/11 – 17.00 h

Sònia Martínez, amb la col·laboració de Dona Cançó, ensenya un conjunt de tècniques, habilitats i aptituds que capaciten les persones per afrontar-se a una agressió i preservar la seva integritat física i psíquica. Ës una eina d’apoderament que es reflecteix en tots els àmbits de la vida, ja que augmenta l’autoconfiança.

 
Pintem bosses feministes i antimasclistes
CC Guinardó
22/11 – 18.00 h

El col·lectiu Embossades us proposa pintar una bossa de tela amb un disseny reflexionat i consensuat sobre el feminisme i la violència masclista. Amb l’activitat artística com a pretext, es compartiran reflexions feministes i antimasclistes. T’hi apuntes?

 
Fem cartells pel 25N
CC El Coll - La Bruguera
23 i 24/11 – 17.00 h

Fas vaga el #25N? Surts al carrer per manifestar-te? El Casal de Joves del CC El Coll – La Bruguera t’ofereix el material necessari per crear tants cartells com vulguis. Cal inscriure’s al correu electrònic casaljoves@ccelcoll.org.

 
Espai de composició feminista
CC Matas i Ramis
24/11 – 17.30 h

Aquest és un espai amb l’objectiu d’aprofitar eines creatives de la composició i materialitzar el propi missatge de cara al #25N. Dirigit a cantautores, músiques, artistes, creadores i també fora de l’àmbit artístic. A càrrec de la Comissió de gènere Marea Lila, de l’Associació Rodautors.

 
Desmuntant els estereotips
CC Vallvidrera
24/11 – 17.15 h

Dirigit al públic entre 12 i 16 anys, aquest taller-xerrada tractarà estereotips, falses creences, micromasclismes i qualsevol abús de poder vers les dones a través de l'expressió plàstica i escrita. A càrrec de Jonathan Elbaz i Montse Cosidó, membres de l’Associació Sent i Crea. Inscriviu-vos des del correu electrònic ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com.

Activitats relacionades