52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
A taula!, cures, guariment i rituals al Sortidor
És el cicle al voltant de la cuina del centre
Des del 2007, el CC El Sortidor té en marxa el projecte A taula!, un cicle cultural nascut amb la voluntat de divulgar les bondats de la cuina i tota la gastronomia des d’una perspectiva cultural i social. En aquesta ocasió el projecte posa el focus en les antigues connexions de la societat amb la natura i els astres a través d’ofrenes i rituals.
El cicle s’obre amb el ritual performatiu i culinari A foc! (16/01 – 19.00 h). Connectant vivències i referents, es farà una ofrena per l’inici de l’any. Aquesta activitat és la primera del dispositiu culinari del Teatre Lliure al centre, en el marc del projecte Unlock the city, una instal·lació dissenyada per MAIO Arquitectes, serà la peça central del ritual performatiu de l’artista Yazel Parra i dones de l’associació Més que cures.
A final de mes hi haurà el taller sobre els cicles de la vida Cicle anual màgic i espiritual (29/01 - 18.30 h). Sota el compàs de l’Elena Sixto es farà esment del Llunarbori, un calendari lunisolar ancestral que uneix els cicles lunars amb la suposada màgia dels arbres i les propietats curatives.
Ja al mes de març, l’Anna Serrano dirigeix el col·loqui sensorial Climateri, menopausa i rituals de cura (04/03 - 18.30 h). Es tractaran els canvis hormonals i processos biològics de la menopausa, s’intercanviaran opinions i es parlarà dels aliments, suplements dietètics, herbes remeieres i cosmètica natural que poden ajudar durant aquesta etapa vital.
La Susana Isunza d'Ollin Kaos dirigeix el taller de moviment i culinari Xocolatl i l’alquímia del cos (15/03 – 11.00 h). En aquest monogràfic se segueix el procés per obtenir xocolatl a partir del cacau tot seguint el ritual de preparació asteca. Hi haurà dansa, moviment i veu per preparar el cos pel procés que s’acaba amb la degustació de la xocolata elaborada.
El llegat de les trementinaires (20/03 - 18.30 h i 19.00 h) és el nom de l’exposició de la de Berta Baliu que es podrà veure al centre entre el 20 de març i el 23 d’abril. És també el nom del taller de cuina de bosc a càrrec de Michele Bayloq de Làgrimus, en memòria de les trementinaires, es parla de les propietats medicinals i alimentàries de l’avet mentre es cuina amb productes naturals de muntanya.
Finalment, l’Ana Luisa Islas dirigeix el ritual culinari i literari Transmutar el dol al foc (03/04 – 19.00 h) en una explicació del que es feia als pobles mesoamericans per agrair les collites, els naixements, el pas de la infantesa a la vida adulta i la mort.
Activitats relacionades
-
Fem memòria dels primers equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
On:CC GuinardóQuan:1982 - 2022 -
Fem memòria dels primers equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
On:CC La SagreraQuan:1982 - 2022 -
Un servei gratuït de cangur per facilitar l'assistència a esdeveniments culturals
On:Diversos centres civicsQuan:Tot l’any