52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

14 tallers per començar un any artístic

Diversos centres civics
Fins al 31/03/2023
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Cursos per fer més entenedor l’art contemporani

D’entre els centenars i centenars de tallers que podeu seguir aquest hivern, us en destaquem un bon grapat per viure les arts visuals, tant des del vessant teòric com des del pràctic.

Són aquests:

Pintura a tots els nivells
CC Vil·la Florida
Del 10/01 al 14/03 – 87,85 € | 10 sessions

Un curs per entrar en el món del dibuix, del color, per enriquir i alimentar la nostra mirada, per aprendre, gaudir, experimentar... amb tècnica i temàtica lliures. Aquarel·la, olis, temperes... al natural, natures mortes, figures humanes o amb base de fotografia. Tu decideixes!

Com mirar una obra d'art
CC Can Deu
De l'11/01 al 22/03 - 58,56 € | 11 sessions

El taller posa en context i analitza de forma històrica cada grup, societat o cultura estudiada per entendre millor les seves expressions. També es tractaran totes les tensions colonialistes i visions eurocentristes d’aquest compendi artístic, estudiant l’art africà, australià, indi, xinès, japonès i de Sud Amèrica.

Pintura de retrat
CC Joan Oliver – Pere Quart
Del 12/01 al 23/03 – 117,13 € | 11 sessions

En aquest taller aprendreu les diferents tècniques fins a arribar a representar l’aparença visual d’un rostre.

Introducció a la il·lustració d’història
CC Vil·la Urània
Del 16/01 al 20/03 – 106,48 € | 10 sessions

La il·lustració encara és una de les vies principals de divulgació del coneixement científic i el registre de la història natural. En aquest taller practicareu algunes de les tècniques tradicionals com el grafit, la trama de tinta, scratchboard, aquarel·la o llapis de color... i aprendreu a dibuixar animals i plantes des de zero.

Art i pensament del Renaixement
CC Urgell
Del 19/01 al 23/03 – 81,49 € | 10 sessions

Totes les arts són representatives d’una cultura i d’un temps històric plasmades de manera textual o icònica. Des del Renaixement, la trobada entre literats, filòsofs i artistes forjarà els grans ideals de la nostra cultura i la seva plasmació en les grans obres en la història de la literatura, la filosofia i l’art.

El poder de la imatge: iconografia a la història de l’art
CC Casa Golferichs
Del 23/01 al 20/03 – 73,35 € | 9 sessions

La imatge sempre ha estat un potent canal de transmissió de valors i ideologies. Què han explicat, doncs, aquestes imatges al llarg de la història de l’art de la societat, les creences i els esdeveniments de cada moment històric? Què en podem aprendre? En aquest curs llegireu la història a través dels ulls dels seus protagonistes.

Art i pensament: Impressionisme i art modern
CC Ateneu Fort Pienc
Del 23/01 al 13/03 – 86,93 € | 8 sessions

Els fonaments teòrics i tècnics que estan a la base de l’impressionisme són molt profunds: la societat parisenca de meitat del segle XIX, els textos de Baudelaire, la influència del romanticisme i la fotografia portaran als pintors a exaltar la llum fugaç i el moment present.

Pintores del segle XX
CC Casa Golferichs
Del 24/01 al 28/03 – 81,49 € | 10 sessions

Fareu un passeig emblemàtic per la vida i obres de tres de les millors artistes del segle XX: Frida Khalo, Tamara de Lempicka i Sonia Delaunay. Icones que han transcendit no solament per les seves obres sinó per les seves pròpies personalitats, que han contribuït a crear el mite.

Art i primitivisme: la fascinació pels orígens. De David a Jackson Pollock
CC La Casa Elizalde
Del 24/01 al 28/03 – 81,49 € | 10 sessions

Revisareu la història de l'art seguint un fil conductor poc habitual: la importància concedida a la inspiració procedent d'un passat remot de l'art. El retorn cíclic a aquest passat és un dels motors que millor expliquen l'evolució de l'art occidental des del Renaixement fins al segle XX.

Transferència d'imatge sobre paper, tèxtil i ceràmica
CC Ateneu Fort Pienc
Del 24/01 al 28/03 – 81,49 € + 15 € material | 10 sessions

Transferir significa traslladar una imatge d'un lloc a un altre. Mitjançant aquest procés, aconseguireu estampar tota mena d’imatges fotogràfiques sobre diferents suports o superfícies com el paper, la fusta, el tèxtil i la ceràmica.

Escultura del segle XX a Europa: tradició i avantguarda
Del 25/01 al 29/03 – 81,49 € | 10 sessions
CC La Casa Elizalde

La revolució de les avantguardes en l’arquitectura i la pintura ha deixat de banda, en certa manera, l'escultura en els programes acadèmics. Però grans creadors com Bracussi, Moore, Giacometti, Calder, Gargallo... mereixen una atenció especial tant per la seva creativitat com per la seva importància en l'art del segle XX.

Experimentació gràfica i creativitat
CC El Sortidor
Del 31/01 al 21/03 – 60,21 € | 8 sessions

A partir d’una sèrie de propostes inusuals de dibuixar i l’ús de tècniques i recursos diversos com collage, aquarel·la o estampació entre d’altres explorareu el món interior. Practicareu exercicis d’expressió i desbloqueig de la creativitat que establiran una base per a la creació d'il·lustracions originals i diferents.

Esbós de la figura humana
CC Urgell
Del 02/02 al 09/03 – 65,19 € | 6 sessions

El taller se centra a provocar processos artístics a través del dibuix i la pintura per aconseguir trobar un llenguatge artístic propi. A través de nocions tècniques, el joc creatiu i l'exploració de diferents materials us apropareu als traços esquemàtics que defineixen una persona i el seu moviment per a ser capaços de traspassar-la al paper de manera ràpida i expressiva.

L’art del gest. Pintura terapèutica i meditativa
CC La Casa Elizalde
Del 03/02 al 24/03 – 86,93 € + 20 € material | 8 sessions

La tinta xinesa és una pintura característica de la disciplina del zen japonès modern, per la sobrietat i per estar basada en la respiració i la repetició del gest. Una tècnica que convida a crear amb plena consciència, per estampar un moviment, a través d’un traç únic de pinzell, fent visibles sobre el paper imperfeccions i formes irrepetibles.

Activitats relacionades