52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

16è fòrum fotogràfic Can Basté

CC Can Basté
Del 24 al 28/11/2020 i fins al 31/01/2021
  • Fotografia

Una edició híbrida d'exposicions presencials i activitats en línia

El CC Can Basté posa en marxa el 16è Fòrum Fotogràfic. Com cada dos anys, l'equipament de Nou Barris es converteix per uns dies en punt de trobada de professionals i amants de la fotografia. La inauguració de l'exposició principal el dimecres 24 obre el 16è fòrum que s'allarga fins al 28 de novembre.

A la Sala Cava s'hi exposa Encarnados (del 24/11/2020 al 31/01/2021) del fotògraf gallec Tono Arias. El projecte, que s'ha desenvolupat durant deu anys, explora l'Entroido o la festa popular carnavalesca pròpia de Galícia. L'autor presenta un recorregut visual absurd, irònic i anàrquic amb un discurs obert a la interpretació.

Si pugeu fins a la Sala Golfes, trobareu la mostra Different shades of blue (del 24/11/2020 al 31/01/2021). La seva autora, Myriam Meloni, ha retratat el flux migratori subsaharià fins a Europa posant el focus en l'impàs d'aquelles persones atrapades al Marroc, a mig camí entre la vida que han deixat enrere i l'objectiu final anhelat.

Un grup d'alumnes de Can Basté exposen Vostè no és aquí (del 24/11/2020 al 31/01/2021) a la planta baixa. És el resultat d'un dels tallers especialitzats del centre on s'ha creat, col·lectivament, un retrat espontani i emocionant d'un espai, compartint els processos creatius habituals d'algú que es dedica professional a la fotografia.

Les xerrades d'aquesta edició especial del fòrum es podran seguir en directe des del web del CC Can Basté i el perfil de facebook. Comencen dimecres amb la reflexió I la imatge, per a què? (25/11 – 18.00 h) sobre el potencial ús de la imatge com a eina social i com a vehicle per a la comunicació ciutadana amb els ponents Valerio Álvarez, Rubén H. Bermúdez i Oriana Eliçabe. La segona cita és la conversa Bajo el mismo sol (25/11 – 20.00 h) entre Gustavo Alemán i Tono Arias entorn la deslocalització cultural de l'àmbit urbà.

L'endemà, el crític d'art Carles Guerra planteja un acostament al fotoperiodisme com a gènere essencial de la fotografia del segle XX a la sessió Antifotoperiodismo (26/11 – 18.00 h). Posteriorment, podreu assistir al diàleg entre la Myriam Meloni i en Tono Arias. Tot seguit, el col·lectiu #NoSinFotógrafas reflexiona entorn el biaix de gènere a Fotografia, territori hostil per a les dones? (26/11 – 20.00 h).

Només dos dels quinze projectes que han estat seleccionats a la convocatòria d'enguany rebran una beca de 2.000 €. Els projectes s'hauran de presentar davant el jurat professional format per la Myriam Meloni, la Irene de Mendoza i la Lourdes Delgado els dies divendres 27 i dissabte 28 de novembre i el resultat es farà públic dissabte mateix a partir de les 20.00 h. Les dues propostes guanyadores s'exposaran individualment a la Sala Cava al curs vinent.

La fotografia forma part del projecte Encarnados de Tono Arias.


 

Activitats relacionades