52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

25 anys del CC Convent Sant Agustí

CC Convent Sant Agustí
05, 06, 07, 19, 20 i 27/10/2023
  • Art i exposicions
  • Familiar
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Les celebracions s’allarguen durant tot l’octubre

L’any 1998, el CC Convent Sant Agustí feia els primers passos al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Vint-i-cinc anys després, volen celebrar-ho amb tothom qui ha format part del centre i tot el barri.

Durant l’octubre, una exposició de gran format per diversos espais de l’equipament recorda les activitats del primer quart de segle. Les dues jornades d’itineraris guiats pel Convent (inscripcions 07/10 - 11.00 h i 19/10 - 18.00 h) permet conèixer els més de cinc-cents anys d’història de l’edifici.

Les celebracions, per a totes les franges d’edat, continuen amb l’espectacle familiar 25 moments (06/10 - 17.30 h) i el taller Pinta el rosetó i forma part de la família Convent (20/10). Per a la franja jove, es programa la Tarda gamer (05/10) i el taller de krump (20/10).

La trobada de creació col·lectiva (27/10) posarà punt final a l’aniversari. Seguint l’esperit del centre, el mapping i les projeccions de gran format recordaran els bons moments viscuts tots aquests anys.

 
Tot i fer un quart de segle, la història del Convent de Sant Agustí es remunta a molts segles enrere. Se sap que l’any 1349, l’orde dels agustins va posar la primera pedra de l’edifici en un solar del carrer del Comerç. Els bombardejos de Felip V durant el setge de Barcelona del segle XVIII, van malmetre seriosament el convent. Tot i ser a prop dels terrenys de la nova fortalesa militar borbònica, la Ciutadella, l’ajuntament va salvar-lo de l’enderroc quan el 1738 hi va establir una fleca municipal. Les dependències van passar a ser d’ús militar.

Durant dècades, el convent va ser una caserna, la seu de la Reial Acadèmia de Matemàtiques i la Reial Acadèmia Militar. No és fins a final del segle XX, l’any 1987, que l’Ajuntament de Barcelona compra l’antic convent i hi estableix la biblioteca del Museu d’Art de Catalunya. Comença una època de rehabilitacions coincidint amb l’embranzida dels Jocs Olímpics i els anys següents s’hi instal·len l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Barcelona Activa, el Museu de la Xocolata i una escola de pastisseria.

Finalment, l’any 1998, el CC Convent Sant Agustí posa un primer peu a l’espai. L’última etapa de restauració, cap al 2010, recupera l’espai de les antigues capelles i part del claustre. En contrast amb la història de l’edifici, l’equipament de Ciutat Vella és un referent de l’experimentació sonora i visual i la investigació de nous llenguatges artístics.

Per a més informació, consulteu el web del CC Convent Sant Agustí. I si voleu aprofundir en la història del centre, obriu aquest enllaç.

Activitats relacionades