52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

48h Open House Barcelona

CC Casa Golferichs, CC Vil·la Urània i CC Baró de Viver
24/10 i fins al 31/12/2020
  • Rutes i visites

Visiteu la Casa Golferichs, la Vil·la Urània i el Baró de Viver

El cap de setmana del 24 i 25 d'octubre se celebra l'onzena edició del 48h Open House Barcelona. El festival vetlla per la divulgació del patrimoni arquitectònic i té com a objectiu promoure l’arquitectura com a component imprescindible de la cultura. Com cada edició, podreu conèixer alguns dels equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona que us obren les portes de bat a bat.

El Xalet de la Gran Via, el nom popular del CC Casa Golferichs (dissabte, 24/10 de 10.00 h a 14.00 h. Activitat suspesa) és un dels tres equipaments que podreu visitar durant el festival. D'estil neomedieval, combina murs de paredat comú, maó vist, maons vidrats i ceràmica, disposa d'un petit jardí davant la façana que trenca el xamfrà de l'Eixample. L'arquitecte Joan Rubió i Bellver va construir l'habitatge familiar l'any 1901 per encàrrec d'en Macari Golferichs. Tot just acabat, va obtenir una menció especial en els premis que l’Ajuntament atorgava als millors edificis.

El CC Vil·la Urània (dissabte, 24/10 de 10.00 h a 19.00 h Activitat suspesa) actual és la petita residència del segle XIX de l'astrònom Josep Comas i Solà que es va reconvertir en equipament per a la ciutat, com va deixar dit  en el seu testament. Al nou projecte se li ha reconegut el baix impacte ambiental i el consum energètic reduït, fet que apareix, sobretot, en la creació d'un espai intermedi amb diferent comportament climàtic a l'estiu i a l'hivern. Si ho preferiu, podeu mirar el vídeo amb el testimoni de l'arquitecte Pasqual Bendicho o escoltar-ne el podcast.

A més de les visites presencials, aquesta onzena edició incorpora activitats virtuals. En aquesta modalitat hi trobem el CC Baró de Viver. Fins a final d'any, al web del festival, hi podreu descobrir aquest equipament inaugurat ara fa cinc anys. L'edifici es caracteritza per la seva eficiència energètica. És el primer equipament sociocultural de l'estat en aconseguir el certificat LEED Platinum, el màxim guardó a la sostenibilitat d'edificis a escala internacional. L’immoble està envoltat d'una tanca vegetal que ofereix protecció tèrmica a l'estiu i redueix les necessitats energètiques de l'edifici, que s'ha construït amb materials reciclables i compta amb sistemes actius de generació d'energia.

Per a més informació i reserves, podeu consultar el web del festival 48h Open House Barcelona. Tot i les noves restriccions de mobilitat, us animem a celebrar el festival en línia.

La fotografia correspon al CC Casa Golferichs i l'ha feta l'Enfo.

Activitats relacionades