52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 itineraris per tancar el 2023

Diversos centres civics
02, 16 i 19/12/2023
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Ja heu visitat aquests espais?

Abans no esclati la voràgine nadalenca i s’acabi l’any, encara hi ha unes quantes visites apuntades a l'agenda del mes que val la pena tenir en compte. D’entre totes les rutes, visites i itineraris que es poden seguir durant el mes de desembre, n’hem seleccionades cinc. Aquestes:

 
La història de Vil·la Cecília
CC Sarrià
02/12 – 11.00 h

Sabíeu que la Vil·la Cecília va estar a punt d’enderrocar-se a la dècada de 1960? L’especulació immobiliària d’aquella època va posar en perill la finca. Construïda l’any 1909 per Eduardo Conde, propietari dels desapareguts magatzems El Siglo de la Rambla, va prendre el nom de la seva esposa, Cecília Gómez de l'Olmo. Què se’n sap de l’edifici? Com era una casa d'estiueig de l'alta burgesia a principis de segle? Com s'utilitzaven les sales abans de ser un equipament municipal? En el marc de les celebracions del quarantè aniversari del CC Sarrià, s’obren les portes de l’equipament.

 
La Barcelona d’or
CC Navas
02/12 – 10.30 h

El modernisme va convertir Barcelona en una de les ciutats més singulars del món i avui en dia és un dels grans interessos turístics. En aquest itinerari es fa reflexionar sobre com es va edificar l’ostentació de grans fortunes com Güell, Batlló, Milà o Amatller, entre més. La ruta passa per la Casa Lleó i Morera, la Casa Amatller, la Casa Batlló, l’Antiga Editorial Montaner i Simon (actual Fundació Tàpies), la Casa Milà, la Casa Fuster, la Casa Vicens...

 
Glòries, els seus secrets i la seva història
CC La Farinera del Clot
16/12 – 10.30 h

La plaça de les Glòries ha passat, des del projecte inicial d’Ildefons Cerdà de 1859, per diverses remodelacions. En constant evolució, l’espai actual és fruit de tots aquests canvis que van propiciar la identitat actual. La passejada recorda el rec comtal, el camp del Sidral, el pas a nivell del tren, els Encants, el pla Cerdà i altres espais característics del voltant de la plaça de les Glòries Catalanes.

 
Una plaça i una escultura: la palmera de Sant Martí
CC Sant Martí
16/12 – 11.00 h

L’equipament i la Societat d’Estvdis de la Verneda de Sant Martí (SELAV) continuen divulgant la història del barri. Entre xerrades, exposicions i itineraris, destaquem una ruta per una de les zones amb més personalitat de La Verneda de Sant Martí, amb l’escultura de Richard Serra “El mur” com a referència. S’ofereix servei de radioguies.

 
Les emblemàtiques
CC Vil·la Florida
19/12 – 10.30 h

Les botigues exerceixen un paper molt important en la vida quotidiana de Barcelona, ja que són l'espai on es produeix l'activitat més dinàmica de la ciutat. Les botigues s’han d’adaptar als canvis dels gustos, als canvis tecnològics i als canvis generacionals. Algunes botigues han aconseguit mantenir-se al llarg dels anys, i per aquesta raó han esdevingut emblemàtiques.

 
Fotografia: Vicente Zambrano González

Activitats relacionades