52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 visites, rutes i excursions per estrenar el mes de juny

Diversos centres cívics
07, 08 i 15/06/2019
  • Rutes i visites

Artistes, barris i història, el combinat del mes

Encetem el mes de juny amb ganes de passar més estona a l'aire lliure. Una bona opció són les sortides guiades per Barcelona, que a més d'estar fora de casa, permeten continuar descobrint espais, personatges i episodis històrics de la ciutat.

D'entre totes les visites, rutes i excursions possibles, us n'hem fet una petita selecció que esperem us desperti l'interès:
 
 
Barri de Sant Andreu
CC Josep Maria Trias i Peitx
07/06 – 10.30 h

Sabíeu que fins a la seva agregació com a 9è districte de Barcelona l'any 1902, Sant Andreu del Palomar va ser una vila independent? La ruta passa pel nucli antic, tot passejant pels seus vials principals com la Rambla Fabra i Puig i Gran de Sant Andreu, desgranant-ne la història, els edificis més representatius i alguns dels establiments més emblemàtics.
 
 
La Barcelona de Picasso
CC Cotxeres Borrell
08/06 – 11.00 h

Des de la seva arribada a Barcelona l'any 1895 amb tota la família i els estudis a la Llotja, la ciutat va convertir-se en un espai d'exploració, descoberta i llibertat per aquest pintor que esdevindria un dels artistes més destacats i innovadors del segle XX. Aquesta ruta és un recorregut que explica el pas del Picasso acadèmic al geni reconegut a tot el món.
 
 
L'emergència sanitària durant la guerra civil a Barcelona
CC Navas
08/06 – 10.00 h

Barcelona va ser una de les ciutats que més va patir els efectes de la Guerra Civil. Els hospitals, a punt del col·lapse i en unes condicions precàries, van haver de socórrer milers de soldats ferits al front i refugiats, així com les víctimes dels constants bombardeigs feixistes que van assolar la ciutat durant tres llargs anys. En aquest itinerari coneixereu els hospitals provisionals, les innovacions mèdiques, algunes iniciatives de política sanitària, recursos davant els refugiats i l'exili.
 
 
Sota el signe de Venus: la Barcelona de les dones
CC Casa Groga
15/06 – 10.45 h

Dones actives, com les artesanes medievals, les senyores dels palaus, les monges, les alcavotes, les prostitutes... La ruta permet descobrir Barcelona des d'un punt de vista femení, recorrent alguns dels espais de la ciutat on es poden veure les petjades de les dones que han marcat de la història de la ciutat.
 
 
Dau al Brossa
CC Pere Pruna
15/06 – 10.00 h

Aquesta ruta literària segueix algunes pistes que el poeta Joan Brossa va deixar per tota Barcelona. En el recorregut es poden veure alguns dels poemes visuals més amagats de l'artista i es donaran a conèixer els espais on va viure i treballar, acompanyat de la lectura de poemes o proses en què l'escriptor parla d'aquests indrets.

Activitats relacionades