52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

6 exposicions per conèixer més al voltant del #25N

Aquestes propostes ja han passat

Reflexionem sobre la violència envers les dones 

Un any més, els Centres Cívics de tota la ciutat volen posar el seu gra de sorra participant durant el mes de novembre amb el #25N, el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, oferint una programació de diferents activitats socioculturals pels veïns i veïnes dels barris.

Aquí us deixem un recull de 6 exposicions a diferents centres que pots visitar durant el mes de novembre per apropar-te més al centre d'aquesta lluita. Una lluita per la qual encara s'ha d'ajuntar molta més força.

Resistències de dones a Catalunya i Palestina

CC Cotxeres Borrell
Del 2 al 26 de novembre

Exposició de testimonis reals de dones supervivents de violències masclistes diverses. Trobarem fotografies simbòliques i relats personals de víctimes vinculades a l'associació Hèlia a Catalunya i a l'organització Family Defense Society a Palestina. 

Senyes d'identitat. Retrats de dones

CC Urgell
Del 3 al 27 de novembre

Projecte de gènere on dotze dones supervivents de violències masclistes fan ús de la fotografia com a eina d'expressió i de transformació social. El resultat és un conjunt d'autoretrats de dones, els seus cossos i relats d'experiències personals. Exposició produïda pel Districte de l’Eixample, fruit d’un projecte de la Fundació Joan Miró amb Hèlia Dones, dissenyat i realitzat per CLICme.

La xarxa és nostra

CC Sagrada Família
Des del 2 de novembre

Projecte expositiu a càrrec de Donestech entorn de les violències digitals masclistes i de l'autodefensa feminista. Mitjançant diferents creacions i una campanya inspirada en els ciberfeminismes, s’identificaran els tipus de violències masclistes digitals i possibles respostes i apropiacions feministes de les xarxes.

Com un petó al cor

CC Can Basté
De l'11 de novembre fins al 22 de gener

Exposició fotogràfica centrada en la violència de gènere i en els abusos que es realitzen en l'espai privat, la llar, des de la perspectiva de la nena/adulta. Aquest projecte va ser guardonat com Accèsit del 16è Fòrum Fotogràfic Can Basté.

Herstòria, la història de les dones

CC Baró de Viver
Del 10 de novembre al 3 de desembre

Història de les dones a través de l'expressió artística (dibuix, pintura, llenguatge visual) i des de la perspectiva i experiència del grup de dones Temps de Dones. L'art es converteix en eines de crítica a la violència de gènere que pateix la història documentada, reconeixent els referents femenins històrics.

Dones diverses: violències i resiliències en el camí de dones que transiten, dones trans

CC Bon Pastor
Del 23 de novembre al 16 de desembre

Exposició impulsada per l'associació ACATHI (resident al centre) que mostra textos, imatges i objectes simbòlics que parlen de la violència en l'àmbit de la parella, de la vulneració de drets en els serveis públics, en l'àmbit formatiu, laboral, o penitenciari, de situacions d'explotació, discriminació, amenaces o agressions, o la manca de reconeixement com a dones.

Des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona també diem: Posem fi a les violències masclistes!

Aquí pots descobrir més exposicions als espais expositius dels centres durant el mes de novembre.

Activitats relacionades