52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Més exposicions als centres cívics aquest novembre

Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
Durant el mes de novembre
 • Art i exposicions

Recull d'exposicions als Centres Cívics durant el mes de novembre

Com cada mes, us deixem un recull de les exposicions que ompliran els espais expositius dels centres cívics durant aquest nou mes de novembre. Si voleu conèixer totes les exposicions programades per aquest mes, podeu fer clic aquí

Celebrem els 100 anys de l'annexió del barri de Sarrià a la ciutat de Barcelona

Alguns equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona han organitzat diferents activitats per celebrar els 100 anys de l'annexió de Sarrià a Barcelona. D'entre aquestes activitats, els centres cívics de Vil·la Florida (de l'1 al 30/11), Casa Orlandai (del 12/11 al 31/12) i Can Castelló (del 8 al 25/11) han programat diferents exposicions amb un recull de materials i fotografies on podrem conèixer la història del barri i com ha arribat a ser el que és avui.

Apropem-nos a l'art d'una manera física

Des del mes d'octubre podem visitar al CC Can Felipa l'exposició 'Never Shall We Labour', la qual ha transformat l'espai expositiu del centre en una oficina viva i dinàmica. La intenció és iniciar una reflexió sobre la situació del treball i la precarietat laboral des d'una perspectiva artística, activista i social amb una mirada irònica i crítica. La podeu visitar fins al 15 de desembre del 2021.

El Centre Cívic Matas i Ramis ens presenta la poesia visual amb 'Somriure Metafòric' de Miquel Mercader, del 4 de novembre i fins al 3 de gener de 2022. Aquesta és una exposició de poemes-objecte fruit de la reflexió de l'artista a partir de la realitat que ens envolta. Quantes preguntes ens crearà aquest espai poètico-visual?

Del 2 al 30 de novembre el Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx s'omple de llum amb 'L'art d'il·luminar', una mostra de làmpades úniques de disseny. I recordem que el disseny també és art! A càrrec de Sócllum Barcelona i Esteve Peramarch.

Espais plens de fotografies

La fotografia omple els Centres Cívics de la ciutat amb diferents exposicions com la del CC Casa Golferichs, 'Desde el silencio', dins del festival Revela't off i que podràs visitar fins al 31 de desembre. En aquesta mostra, Raúl Hidalgo ens relata la seva experiència de la pèrdua de la seva capacitat auditiva amb imatges exclusives en blanc i negre on els núvols o el cos humà són escenari de la seva visió del món que ens crida des del silenci.

D'altra banda, el CC Casa Groga ens sorprèn amb el projecte comunitari '24 hores al dia, 365 dies a l'any. Democratitzem les cures.', on la Taula de Casals Comunitaris Zona Nord del Districte d'Horta-Guinardó ens presenta a través de la mirada de la fotògrafa i veïna del barri Helena Castro una mostra fotogràfica on es visibilitza el context de les dones dintre de la situació ocasionada pel coronavirus. Fins al 26 de novembre de 2021.

El CC Pati Llimona arriba aquest novembre amb el projecte artístic de creació fotogràfica 'Reflexa'T', un projecte realitzat per persones que han sofert exclusió per no tenir una llar, un sostre o un domicili, a través d'uns tallers de formació sobre expressió fotogràfica i teoria urbana. Vols saber com viuen els habitants de la ciutat de Barcelona a través dels seus ulls? No et perdis aquesta exposició! Visita-la abans del 24 de novembre.

Del 2 al 16 de novembre trobaràs una exposició de fotografies presentades per ONG's del Districte de Gràcia al CC La Sedeta. Aquesta exposició, 'Mirades Solidàries', va néixer per la 9a Edició del Concurs Fotogràfic Gràcia Solidària.

I, per últim, Valentina Gaia ens porta al Centre Cívic Can Verdaguer 'Mover un cuerpo', una exposició que recopila algunes obres de la fotògrafa italiana concebudes entre el 2019 i el 2021 durant les seves estàncies a Milà, Dublín i Barcelona. La selecció de retrats de dones i feminitats aspira a subvertir l'objectivació femenina i a celebrar l'autonomia corporal i sexual de les dones i convida a l'espectador a qüestionar les normes socials i heteropatriarcals.

Les Il·lustracions omplen els centres

Centres Cívics com El Sortidor, Can Deu o Torre Llobeta omplen els seus espais expositius d'il·lustracions aquest novembre. El CC El Sortidor arriba amb 'La Mort, digna i il·lustrada', per deixar enrere la mort com a tema tabú; el CC Can Clariana Cultural ens porta 'Retratos ansiosos de lo cotidiano', un recorregut convivint amb un trastorn d'angoixa; el CC Can Deu presenta 'Nascuda el 31 de novembre', il·lustracions que ens fan reflexionar al voltant del pas del temps; el Centre Cívic Can Verdaguer fa un truc als drets humans amb 'Els drets trans són drets humans' al seu espai expositiu junt amb el col·lectiu Sextories; o el CC Torre Llobeta ens sorprèn amb 'El que no veiem, no existeix', un recorregut per diferents il·lustracions de la Mireia Esteban que plasmen els cossos que no surten en cap anunci ni pasarel·la.

Com veus, ens trobem amb un mes més on els centres cívics ens presenten un munt d'opcions d'exposicions per a tots els públics i gustos. Escull les teves exposicions preferides i no te'n perdis cap!

Activitats relacionades

 • 17è cicle d’activitats de fantasia i ciència ficció del Coll

  On:
  Centre Cívic El Coll - La Bruguera
  Quan:
  Del 5/11 al 3/12 del 2021
 • Aquí trobareu tots els perfils de Facebook, Twitter i Instagram

  On:
  Xarxa dels Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Tot l'any
 • Tanit Plana retrata l'adolescència

  On:
  CC Can Basté, CC Joan Oliver - Pere Quart i CC La Casa Elizalde
  Quan:
  Fins al 31/12/2021