52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

6 visites, rutes i itineraris per seguir al mes de novembre

Diversos centres cívics
Fins al 30/11/2019
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

La ciutat al llarg dels segles i els seus habitants

D'entre totes les visites, rutes i itineraris que podeu seguir aquest mes de novembre, us en destaquem una llista ben variada centrant-nos en capítols de la història de Barcelona i alguns noms que han donat personalitat la ciutat al llarg del temps. Agafeu lloc abans no s'acabin les places!
 
 
Josep Puig i Cadafalch i l'Exposició Internacional de 1929
CC Vil·la Florida
06/11 – 10.00 h

L'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch va deixar la seva petjada a Montjuïc com a encarregat del projecte arquitectònic i urbanístic de l'Exposició Internacional de 1929. La Font Màgica, la fàbrica Casaramona, els palaus d'Alfons XIII i la reina Victòria Eugènia o el Palau Nacional són alguns dels protagonistes d'aquesta ruta que inclou accés a la Fàbrica Casaramona i al mirador del MNAC.
 
 
Parc de la Ciutadella: història i patrimoni
CC Josep Maria Trias i Peitx
08/11 – 10.30 h

De l'Exposició Internacional del 1929 a l'Exposició Universal de 1888. El parc de la Ciutadella, urbanitzat sobre l'espai de la fortalesa borbònica, uneix la ciutat Medieval amb la cara més moderna del barri de la Ribera. La visita guiada pel parc donarà a conèixer la història, el seu patrimoni arquitectònic i algun dels misteris que envolten aquesta zona de Barcelona. Aquest mateix itinerari el podreu seguir al CC Navas (16/11 - 10.30 h).
 
 
La música del Born de 1700: dels carrers a la cort reial
CC Ateneu Fort Pienc, CC Casa Elizalde, CC Casa Golferichs i CC Urgell
23/11 – 10.30 h

Sense moure'ns dels voltants del Parc de la Ciutadella, descobriu la Barcelona del 1700: una ciutat plena de moviment, en la que a tot arreu eren presents la música i la dansa. I encara més amb l'establiment de l'arxiduc Carles a la capital catalana, que va portar nous costums i espectacles musicals. Un viatge des dels carrers del jaciment del Born, on sonaven les guitarres a les cases dels artesans, fins als escenaris de les celebracions de la cort reial, on es representaven les primeres òperes a la ciutat.
 
 
Besàvies feministes
CC Sarrià
09/11 – 11.00 h

Dolors Monserdà, Carme Karr i Dorotea Chopitea van ser tres dones marcades per ideologies molt diferents però amb un objectiu comú: millorar la condició de les dones. Aquest itinerari, al barri de Sarrià, donarà una visió local de tres pioneres del sentiment feminista que han passat a la història gairebé sense monuments ni ofrenes, però sense les quals potser faltaria encara més camí per recórrer cap a la igualtat.
 
 
Oriol Maspons, la fotografia útil 1949-1995
CC Font de la Guatlla
29/11 – 10.30 h. Gratuïta (reserves al 934 248 506)

Visita guiada per la primera gran exposició retrospectiva sobre l'obra del fotògraf barceloní Oriol Maspons que permetrà fer un recorregut per més de quatre dècades d'intensa activitat en els camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat, contextualitzant-ne la producció i donant suport a la recerca en la recuperació de material documental per conèixer també el destí final de les fotografies de l'autor.
 
 
L'amor a BCN, la ciutat de Marta Pessarodona
CC Ateneu Fort Pienc, CC Casa Elizalde, CC Casa Golferichs i CC Urgell
30/11 – 10.30 h

Des de les altures del Guinardó a la quadrícula de l'Eixample, aquest itinerari ofereix una visió panoràmica de la ciutat, de la poesia i l'obra literària de Marta Pessarrodona. Poeta, narradora i assagista guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2019 i autora d'una obra singular on les dones i la ciutat hi tenen un paper destacat.

Activitats relacionades