52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 exposicions destacades de setembre

Diversos centres cívics
Fins al 05/10/2019
  • Art i exposicions
  • Fotografia

Fotografies que mostren diversos aspectes del desplaçament, Barcelona i la seva història

La represa de l'activitat als Centres Cívics de Barcelona dóna pas a una agenda curulla de propostes de tota mena i per a tots els gustos. On es noten els primers moviments és, sense cap mena de dubte, a les sales d'exposicions. Preneu nota de les mostres de fotografia que us proposem amb el desplaçament, la història de Barcelona i els barris com a teló de fons.
 
 
Conseqüències
CC Guinardó
Del 05/09 al 01/10

Pep Novellón va iniciar el projecte per reviure en solitari el viatge del seu pare com a nen de la Guerra Civil, el qual s'afegeix a la ruta. En els records del nen desterrat que van aflorant durant el camí, el fotògraf troba l'origen del seu propi dolor com a fill ferit. "Conseqüències" recupera la memòria paterna de la innocència, cura el passat del fill ubicant-lo en el present i reconcilia l'artista amb un pare convertit en eix de l'obra.
 
 
Memòria de la comunitat gitana del carrer de la Cera
CC Drassanes
Fins al 30/09

Sabíeu que la comunitat gitana viu en aquests carrers de la ciutat des del segle XVIII? Coneixeu l'aventura de les gitanes a les Amèriques? Identificaríeu els principals oficis gitanos i les causes de la desaparició i transformació d'aquests? Quantes de les principals figures de la Rumba són del Raval? Moltes de les respostes les trobareu a aquesta exposició, fruit de la tasca d'investigació, preservació i divulgació dels integrants de la comunitat gitana del Raval. La proposta es complementa amb xerrades, rutes i espectacles fins al mes de setembre.
 
 
Objectiu Barcelona, la mirada de Gareth Lloyd-Evans
CC Pere Pruna
Del 05 al 27/09

El fotògraf anglès Gareth Lloyd-Evans retrata al llarg de vint anys la Barcelona quotidiana i sorprèn invariablement en copsar la perspectiva o el moment inesperat, gairebé sempre amb un punt de realisme màgic, en la línia dels grans mestres de la fotografia urbana i costumista.
 
 
Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques
CC Casa Elizalde
Del 12/09 al 25/10

L'exposició proposa un apropament i una anàlisi de la relació que s'ha establert, des del 1900 fins als anys 80, entre dones i pràctiques fotogràfiques en el context de Barcelona i l'Eixample. La mostra ofereix un ventall de casos particulars d'aficionades, amateurs i professionals que, o bé de forma esporàdica o de manera constant, han exercit la fotografia. Una exposició de Finestres de la memòria, el fons fotogràfic col·lectiu basat en les aportacions d'imatges d'habitants i col·lectius del barri.
 
 
25 anys del Centre Cívic
CC Besòs
Del 16 al 30/09

L'equipament de Sant Martí comença a escalfar motors per les celebracions del quart de segle de vida. La mostra és un recorregut per l'edifici, els serveis que acull el centre i dels diferents esdeveniments que s'hi han celebrat al llarg dels primers vint-i-cinc anys d'existència.
 
 
Camins de fe
Exposició virtual del CC Pati Llimona
Fins al 30/09

Imatges de les romeries del Pare Cicero Romão Batista a Brasil, un dels principals destins turístics religiosos del país. El projecte, a més d'enregistrar la vida quotidiana dels pelegrins, també qüestiona el comerç de la fe. Podeu optar a exposar a la Sala Virtual del Pati Llimona participant en la convocatòria oberta.
 
 
Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris.
CC Can Basté
Del 05/09 al 05/10

Aquest projecte està constituït per tres exposicions, que es presenten en tres districtes de la ciutat, mostra la ciutat abans i després de les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979. Tots els aspectes recollits a les exposicions volen recordar els primers passos que es van fer i el context en què es van fer per convertir Barcelona en una ciutat democràtica, cultural i moderna. La mostra es complementa amb la xerrada Nou Barris: la dignitat de la lluita des del nord de la ciutat (19/09 - 18.30 h)
 
 
Si us agrada la fotografia, recordeu la convocatòria Rodamons 2019, oberta fins al 22/09. L'Espai Català Roca busca imatges per formar part d'una exposició col·lectiva. Podeu guanyar un taller especialitzat!

Activitats relacionades