52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 itineraris per respirar aire fresc

Diversos centres cívics
18, 26/09, 03, 08, 24/10, 14/11 i 04/12/2020
  • Rutes i visites

Collserola, el Parc de la Ciutadella, les Fonts del Llobregat...

Ara que la xafogor estiuenca va quedant enrere i els dies són prou llargs, encara ve de gust sortir a passejar, oi? Remenant entre totes les visites, rutes i excursions que teniu a l'abast aquesta tardor, us n'hem seleccionat set amb la intenció de convidar-vos a explorar espais naturals dins de Barcelona o allunyant-vos una mica més del brogit de la ciutat.


* Els itineraris i visites guiades s'han suspès, a partir del 21/10/2020, seguint la resolució de la Generalitat de Catalunya. Es reprendrà l'activitat quan sigui possible *
 
Collserola, mobilitat sostenible?
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
18/09 – 17.00 h. Gratuït

Les muntanyes de Collserola són un atractiu per als milers de persones que viuen al seu voltant. Per gaudir de l'entorn, anar a peu és l'opció més recomanable. Descobrireu la mobilitat sostenible al parc, la regulació de la bicicleta i les mesures que protegeixen la natura dels impactes de la mobilitat.
 
 
Sant Jeroni de la Murtra
CC Cotxeres Borrell, CC Casa Elizalde, CC Casa Golferichs i CC Urgell
26/09 – 10.00 h

Poques persones saben que al costat de Badalona es troba una de les joies gòtiques més importants de la província: el monestir de Sant Jeroni de la Murtra del segle XII. L'excursió comença al centre de Santa Coloma de Gramenet, on una gran zona verda us portarà a la Serralada de Marina, per acabar visitant el monestir.
 
 
Natura i senderisme: els colors de la tardor (taller)
CC Casa Elizalde
Del 03/10 al 24/11

A través d'un taller i quatre excursions de senderisme a Vallvidrera, el Montseny, Osona i el Berguedà, aprendreu a preparar sortides, a treure partit del wikiloc, de les noves tecnologies i a gaudir dels colors que ofereixen els boscos de faig, roure i castanyer més espectaculars.
 
 
Les Fonts del Llobregat
CC Font de la Guatlla
08/10 – 08.00 h

Al costat de Castellar de n'Hug hi ha l'origen d'un dels rius més cabalosos del país. Les Fonts del Llobregat brollen directament dels cingles al peu del Parc Natural del Cadí-Moixeró i formen una abundosa i espectacular cascada digna de visitar, sobretot en temps d'aigües abundoses.
 
 
Redescobrim el Parc de la Ciutadella
CC Bon Pastor
24/10 – 11.00 h. Gratuït

Passegeu pel Parc de la Ciutadella, un dels pulmons de Barcelona i espai emblemàtic de la ciutat. L'itinerari evoca l'Exposició Universal del 1888, tot descobrint els secrets del Castell dels Tres Dragons, la Cascada o el meravellós Hivernacle.
 
 
El pas del Glòria per Collserola
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
14/11 – 09.00 h. Gratuït

La ruta es fixa en els diversos ambients sensibles als efectes del canvi climàtic. Les altes temperatures, les pluges torrencials i altres fenòmens com la borrasca Glòria afectaran la serra, els paisatges i habitants en un futur més pròxim del que pensem.
 
 
I demà quin temps farà?
CC La Cadena
04/12 - 10.30 h.

Aprendreu nocions bàsiques per interpretar i predir el temps que farà, amb l'ajuda de l'observació i d'instruments meteorològics. Sortida a càrrec de l'Observatori de Pujalt.
 
 
La fotografia és de l'Antonio Lajusticia Bueno.

Activitats relacionades