52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 propostes escèniques per veure al voltant del #8M

Diversos centres civics
03, 04, 09, 10, 11 i 15/03/2023
  • Dansa
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

El Dia Internacional de les Dones puja a l’escenari

Des dels escenaris de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, us proposem set històries que posen les dones a primer terme. Sigui perquè estan escrites per dones, protagonitzades per dones, que parlen d’històries de les dones, de temes que preocupen a les dones o des del punt de vista de les dones. Apunteu:

 
Bailes de histéricas
CC Can Clariana Cultural
03/03 – 19:00 h

Les ballarines de la ‘modern dance’ del segle XIX que van trencar les estructures de la dansa van ser tractades de manera despectiva, acusades de ballar seguint els designis de l’histerisme. A partir d’aquest concepte i la investigació de quatre ballarines i ‘bailaoras’, la Cia. Carmen Muñoz elabora aquesta peça, amb l’objectiu d’assolir la intuïció del moviment i l’expressió corporal. Forma part del circuit Barcelona Districte Cultural.

 
Victòria Pujolar Amat
CC Tomasa Cuevas - Les Corts
03/03 – 19:30 h

Republicana, antifeixista, comunista i lluitadora convençuda per un món més just, Victòria Pujolar va viure una vida de novel·la d’aventures. Va sobreviure la Guerra Civil Espanyola, va ser a la resistència, va marxar a l’exili i la clandestinitat. Va ser la veu catalana de La Pirenaica i, mentre vivia a Bucarest, va estudiar la carrera de belles arts. Va ser una de les dones ingressada a la Presó de Dones de les Corts. Ara podeu conèixer la seva història des del centre que més relació té amb aquest antic presidi.

 
Concrete Matter
CC Vil·la Urània (04/03 – 18:00 h)
CC Urgell (10/03 – 19:00 h)
CC Parc Sandaru (15/03 – 19:30 h)

Aquesta peça parla de la realització i de la projecció a través de la relació maternofilial i, com és habitual en la companyia de Los Detectives, es posa el focus en referents i cossos femenins; en aquest cas, els seus, però també els de les seves mares, amb les quals comparteixen escenari. Forma part del circuit Barcelona Districte Cultural.

 
Valkirias
CC La Casa Elizalde
09/03 – 19:30 h

Des de l’equipament de l’Eixample aposten per un petit relat que ironitza sobre la professió de la dansa, els cossos estereotipats de les dones. Sobretot vol celebrar la fortalesa que caracteritza a totes les dones dins d’aquest univers i ho fa des de l’humor, el moviment i la construcció de potents imatges estètiques que evoquen aquestes reflexions.

 
First round
CC Guinardó
10/03 – 12:00 h

Sota el judici constant i l'atenta mirada de la societat opressora, la cia. Las Fritas proposa un viatge acompanyant l'Àlex i veient com afronta, assumeix i pateix les situacions de masclisme quotidià que pateixen les dones en les diferents etapes de la vida.

 
La dona que va cridar tant que es va buidar
CC Bon Pastor
10/03 – 19:00 h

L’Àgata, la Marta, la Blanca i la Maria Rosa són quatre personatges de les obres d’Àngel Guimerà. També són les protagonistes d’aquesta història que transmet les pors, les inseguretats i els somnis de tota una generació de dones joves que busquen el seu lloc en aquest món incert. Un còctel de monòlegs de la companyia Les Fugitives on conviuen realitat i ficció. Una peça que mescla les dificultats quotidianes d’una actriu catalana per afrontar aquests personatges universals.

 
El sensespai
CC Barceloneta
11/03 – 18:30 h

Sensespai és una paraula inventada per l’actriu, directora i dramaturga Lara Díez Quintanilla que defineix l’espai imaginari on es refugia la ment traumatitzada. Les criatures que hi habiten s’apropen a les persones amb la missió d’alliberar-les. Però ho han de fer amb una condició: no poden explicar la seva procedència. L’obra fa tangible una part de la realitat i el dolor que hi ha darrere de l’etiqueta diagnòstica del trastorn límit de personalitat. Forma part del circuit Barcelona Districte Cultural.

 
Podeu reservar les entrades gratuïtes des dels enllaços anteriors. Si teniu entrades i finalment no hi podreu assistir, retorneu-les per tal que altres persones puguin accedir a la funció. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades