52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 visites i itineraris abans de marxar de vacances

Diversos centres civics
10, 11, 12, 13, 21 i 27/07/2024
  • Rutes i visites

Aprofiteu les últimes sortides culturals del curs!

Abans que la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona no tanqui per vacances, aprofiteu les visites i itineraris programats fins a finals de juliol! Hem seleccionat set propostes fascinants que us portaran des de les altures de Barcelona fins a refugis subterranis, passant per capítols històrics que expliquen la ciutat d'avui en dia. Descobriments i sorpreses per tancar el curs.

 
Retrat de vaixells: del segle XIX als shipspotters
Inscripcions: CC Albareda i CC El Sortidor
10/07 – 17.00 h
Descobrir com han evolucionat els retrats dels vaixells gràcies als avenços tecnològics i als canvis socials és l’objectiu d’aquesta visita al Museu Marítim de Barcelona. Les figuracions s'adapten a les noves eines de representació d'imatges, canvien els motius per fer retrats, el perfil de qui fa els encàrrecs i dels autors, així com les formes de difusió.

 
La colònia Güell
CC Vil·la Florida
11/07 – 11.00 h

La fàbrica, els habitatges dels obrers, la casa del metge, l’antiga escola, l’ateneu o la cripta projectada per Antoni Gaudí, una de les joies més desconegudes del Modernisme, són els espais per on recorre aquesta visita guiada per Alba Casaramona Gual. Passegeu pels carrers de l’emblemàtica colònia tèxtil, deixeu-vos sorprendre pels edificis singulars i evoqueu les històries dels seus antics habitants!

 
Nocturna de Collserola
CC Trinitat Vella
12/07 – 19.30 h

La sortida comença al baixador de Vallvidrera i va fins a la Trinitat Vella, un recorregut d’uns 14 quilòmetres que es faran tot escoltant els sons de la nit i sota la llum de les estrelles. Es preveu que duri unes 4 hores i mitja, per tant es demana que tingueu un mínim d’experiència i que es porti aigua, un petit refrigeri i una lot frontal. El punt de trobada és la llosa del metro de Trinitat Vella.

 
Glòries, els seus secrets i la seva història
CC La Farinera del Clot
13/07 – 17.30 h

La plaça de les Glòries ha passat, des del projecte inicial d’Ildefons Cerdà de 1859, per diverses remodelacions. En constant evolució, l’espai actual és fruit de tots aquests canvis que van propiciar la identitat actual. La passejada recorda el rec comtal, el camp del Sidral, el pas a nivell del tren, els Encants, el pla Cerdà i altres espais característics del voltant de la plaça de les Glòries Catalanes.

 
Visita al Monestir de Sant Pere de les Puel·les
CC l’Elèctric
13/07 – 11.00 h

Lluís el Piadós, fill de Carlemany, va fer construir l’any 801 una petita església dedicada a Sant Sadurní, durant la reconquesta de Barcelona. D’aquest antic edifici preromànic en queden alguns indicis. Conxa Adell i Cardellach, monja de la comunitat de monges benedictines que al segle XIX va abandonar el monestir i es va traslladar a Sarrià, fa una visita guiada que recorre el claustre, la sala capitular, l’hostatgeria, l’hort, l’arxiu i també hi trobareu una petita audició de cítara.

 
Jardins ombrejats del Raval i el Poble-sec
Inscripcions: CC Albareda i CC El Sortidor
21/07 – 10.00 h
A l’estiu, hi ha alguna sensació més bona que buscar la fresca dels espais verds de Barcelona? L’Associació Amics del Jardí Botànic de Barcelona us descobreix els Jardins del Baluard, el pati del Museu Marítim de Barcelona i els espais enjardinats de l’avinguda Drassanes fins al carrer Nou de la Rambla. Ja sabeu on refugiar-vos al Raval i al Poble-sec!

 
MUHBA, refugi 307
Inscripcions: CC Albareda i CC El Sortidor
27/07 – 10.30 h, 11.00 h, 11.30 h, 12.00 h i 12.30 h
L’anomenat 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil per tal de protegir la població de les bombes que els feixistes van llançar sobre Barcelona. Excavat gràcies a l’esforç de veïns del Poble-sec, és un dels millors exemples de refugi que es poden visitar a Barcelona. La visita va a càrrec del Centre de Recursos Històrics del Poble-sec (CERHISEC).

Activitats relacionades