52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

8 exposicions per visitar amb motiu del #8M

Diversos centres cívics
Fins a l'11/04/2020
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2020

D'entre totes les exposicions que es poden veure aquests dies a les sales dels 52 Centres Cívics de Barcelona, us proposem un recorregut per vuit sales que volen posar el focus en les dones. Des de la reivindicació d'alguns noms de dones rellevants en la història fins dones que mostren les seves feina. Però sobretot volem destacar un seguit d'exposicions que se centren en el cos femení. Mostrant-lo no com un objecte o un reclam publicitari, sinó posant en relleu la diversitat existent, per lluitar en contra dels estereotips de bellesa imperants i d'acceptació del propi cos.
 
 
Proyecto tetas
CC Pati Llimona
Fins al 21/03/2020

Petites, grans, caigudes, amb pigues, amb pèls, taques, estries, piercings, tatuatges, cicatrius i de diferents colors. La publicitat, els mitjans de comunicació, el porno majoritari i altres vies d'influència, no representen la realitat sobre quants tipus de pits existeixen. I no només això, sinó que afecten a la visió i al judici sobre el propi cos, creen complexes en moltes dones i homes i sovint fins al punt del rebuig. Seixanta dones han participat en el projecte de Berta Lacht que va més enllà del projecte artístic i es converteix, en molts casos, en un exercici d'acceptació del propi cos.
 
 
Habitar mi cuerpa
CC El Sortidor
Fins al 22/03/2020

Exposició de fotografies de l'artista Cinta Tort, Zinteta, que aborda i denúncia diferents pressions a les quals som sotmeses les dones i altres identitats per la seva estètica. A través de l'art aplicat al damunt dels cossos, visibilitza les identitats que han estat invisibilitzades al llarg de la història. Paral·lelament a la mostra, el dissabte 7 de març, a les 10.30h, podreu participar en el taller d'Autoconeixament del cos dinamitzat per l'artista.
 
 
A pelo, alopècia femenina
CC Can Basté
Fins al 28/03/2020

Les models de les fotografies són membres de l'associació que vol normalitzar i visibilitzar la gent que viu sense cabells, sobretot dones i criatures. La proposta pretén donar a conèixer la problemàtica que genera l'alopècia en sectors concrets de la societat i per altra la de reivindicar el dret de la diferència.
 
 
Senyes d'identitat. Retrats de dones
CC Sagrada Família
Fins el 05/04/2020

Coincidint amb l'exposició dedicada a Lee Miller, fotògrafa d’avantguarda i dona supervivent en un univers artístic dominat per homes, que es va fer a la Fundació Miró va néixer aquest projecte on dotze dones supervivents de violències masclistes fan ús de la fotografia com a eina alliberadora, d'expressió i de transformació social.
 
 
Simone de Beauvoir, feminista i escriptura
CC Zona Nord
Fins al 21/03/2020

Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades dels canvis social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme. Filòsofa i escriptora, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques. Es va convertir en un antimodel respecte als paràmetres tradicionals per a moltíssimes dones.
 
 
Dones dibuixades. Sis autores d'avui revisiten Núria Pompeia
CC Casa Groga
Fins al 26/03/2020

Flavita Banana, Carla Berrocal, Raquel Gu, Susanna Martín, Paulapé i Ana Belén Rivero homenatgen a Núria Pompeia, pionera solitària en l'art de dibuixar la dona, la seva discriminació i els absurds de la vida en general, amb ulls de dona i mirada crítica. Un diàleg en què les vinyetes es converteixen en miralls i en testimoni de la renovació de les seves hereves de la creació gràfica.
 
 
Sastraka
CC Teixonera
Fins al 27/03/2020

Sastraka, pseudònim amb el que signa la jove i emergent il·lustradora Jone Bengoa, i que significa «males herbes» en basc, presenta un recull de dibuixos que amb la seva sensibilitat i el seu gust reflecteix el feminisme en totes les seves formes.
 
 
The fragile strength
CC Pati Llimona
Fins a l'11/04/2020

Patricia Esteve retrata un seguit de noies del barri de Korogocho (Nairobi, Kènia) que cada setmana fan classes de boxa. Una iniciativa organitzada per l'associació local Box Girl Kenya que promou la boxa en unes zones on l'abús sexual cap a les dones i noies és molt comú. L'objectiu principal és ensenyar autodefensa, enfortir la seva autoestima i també ajudar-les a tornar-se més forts físicament i psicològicament.
 
 
La fotografia correspon a l'exposició Habitar mi cuerpa al CC El Sortidor.

Activitats relacionades