52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

8 tallers per celebrar l’arribada de la primavera

Diversos centres civics
Fins al 19/06/2024
  • Tallers

Cursos de jardineria i horticultura

L’arribada de la primavera fa reviure la natura després de la letargia hivernal. Les plantes rebroten i floreixen i el cos demana sortir a l’aire lliure. Ara que també és època d’inscripcions als nous tallers que s’imparteixen fins a final de juny, des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona fem una tria de vuit cursos per omplir la casa de verd.

 
Jardinera d’interior (Nivell bàsic i intermedi)
CC Can Deu
Del 03/04 al 19/06 (11 sessions, 85,03 € i 120,03 €, respectivament)

Quins elements cal fixar-se per seleccionar plantes per fer-les créixer dins de casa? El reg, la llum o la composició del substrat són tres elements bàsics per mantenir les plantes d'interior saludables i crear un ambient verd agradable.

 
Les teves plantes al dia: trasplantar i detectar plagues
CC Navas
Del 16/04 a l’11/06 (9 sessions, 95,05 € + 20,00 de materials)

Quines tècniques són adequades per canviar de test les plantes amb èxit? I com es poden detectar i gestionar les plagues de forma natural, sense comprometre la salut de l’entorn? Aquest taller ajuda a proporcionar el millor ambient per fer créixer les plantes, garantint-ne la salut i la vitalitat.

 
Plantes catalanes, olis essencials i receptes antimosquits
CC Sant Martí
Del 15/04 al 06/05 (4 sessions, 35,91 € + 12 € de materials)

Nou curs per continuar coneixent diverses plantes autòctones, aprendre a distingir-les botànicament i els usos que se li han donat al llarg de la història. També es farà una introducció als olis essencials i s’ensenyarà diferents mètodes naturals per mantenir els mosquits ben lluny.

 
Jardineria i hort urbà
CC Casa Golferichs
Del 18/04 – al 06/06 (8 sessions, 89,06 € + 5 € de materials)

Un taller per obtenir nocions bàsiques de cultiu de plantes en test, hortícoles i aromàtiques, començant pels substrats, passant per les varietats més fàcilment cultivables en test, fins a arribar a les malalties més comunes i als tractaments, químics o ecològics. Una part del curs serà pràctica, aprofitant les dues taules de cultiu del centre.

 
Bombes de llavors pel teu hort urbà
CC Parc Sandaru
07/05 (1 sessió, 3,00 €)

Aquest monogràfic dóna a conèixer l’origen de les bombes de llavors inventades per Masanobu Fukuoka. S’expliquen les virtuts ecològiques i les combinacions de llavors més interessants, així com la funcionalitat que tenen. A partir de les explicacions, cada alumne triarà la combinació que més li interessi.

 
Planters de plantes autòctones resistents a la sequera
CC Bon Pastor
31/05 (1 sessió gratuïta)

En plena fase d’emergència a causa de la sequera, que ha buidat les reserves hídriques del país, l’Aula Ambiental de Sant Andreu explica en un intensiu com triar espècies que toleren millor la falta d’aigua o un reg escàs i temperatures elevades.

 
Jardí de suculentes
CC Can Deu
01/06 (1 sessió, 35,11 €)

Les plantes suculentes, o plantes crasses, s’adapten a l'aridesa del clima o del sòl retenint aigua en els seus teixits. L’objectiu d’aquesta càpsula sobre el cultiu i la cura de suculentes és educar sobre el manteniment, fomentar la creativitat en la disposició de plantes i proporcionar una experiència relaxant i gratificant.

 
Fes la teva kokedama
CC Trinitat Vella
15/06 (1 sessió, 15 € de materials)

El monogràfic de kokedama explica la tècnica que permet el cultiu de plantes sense testos. El terme japonès kokedama vol dir, literalment, bola de molsa i és una tècnica inclosa en el cultiu de bonsais. Les esferes vegetals s’acostumen a penjar dins de casa com a complement estètic.

Activitats relacionades