52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 itineraris per recuperar bones sensacions

Diversos centres civics
13, 17, 21, 22 i 30/09/2022
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Passeja pel bosc o descobreix la ciutat

El setembre és un mes per reprendre les rutines, per deixar enrere la disbauxa de l’estiu i recuperar velles sensacions com la sort que tenim de viure a una ciutat com Barcelona amb una llarga història, la natura a l’abast i amb oferta cultural sense límits!

D’entre totes les visites, rutes i excursions que podeu seguir aquest setembre, us hem fet una tria de nou itineraris per reconciliar-vos amb la ciutat i veure que no cal anar gaire lluny per alimentar les ganes de conèixer:

Bany del bosc
CC Vallvidrera
13/09 – Gratuït

Amb aquesta passejada per la natura caminareu lentament, sentireu el contacte amb l’aire, les textures de les fulles o el vent entre els arbres. A mesura que es connecta amb la natura, es descobreixen els beneficis per a la salut i la ment.

Monestir de Valldonzella
CC Teixonera
17/09 – 4 €

Situat al barri de Sant Gervasi, el monestir de Santa Maria de Valldonzella acull una comunitat de monges de l’ordre del Cister des de la seva construcció l’any 1913. Obra de l’arquitecte Bernadí Martorell i Puig, l’edifici va seguir «l’estil més modern de l’època» que ara coneixem com a modernisme.

Glòries, els seus secrets i la seva història
CC La Farinera del Clot
17/09 – Gratuït

Aquest itinerari et descobrirà la renovada plaça de les Glòries i l’entorn des d'un vessant històric. Recordareu espais tan característics com el Rec Comtal, el camp del Sidral, el pas a nivell, el pla Cerdà, els Encants...

Carracci: els frescos de la capella Herrera
21/09 - Gratuït
CC Albareda i CC El Sortidor

Un cop més, els centres del Poble-sec us conviden a visitar una exposició del Museu Nacional d'Art de Catalunya. En aquesta ocasió, descobrireu els frescos que l’artista bolonyès Annibale Carracci va pintar a la capella de l'església de Sant Jaume dels Espanyols de Roma. Durant la dècada de 1830, els frescos es van arrencar per portar cap a Espanya. Uns fragments es van dipositar al Museu del Prado i els altres són els que coneixereu al MNAC.

La migració de tardor al Parc de Collserola
CC L’Elèctric
22/09 - Gratuït

Sense anar gaire lluny del centre, sereu testimonis de la migració d’ocells rapinyaires i altres aus planadores. Durant la visita-taller, us explicaran quina és la via litoral de migració, que no és altra que la ruta de Collserola i identificareu les aus que hi passen.

Ruta per la Barcelona de 1714: Una ciutat en guerra
CC Sagrada Família
30/11 – 8,76 €

Aquesta ruta us ajudarà a entendre els motius del setge de Barcelona i les traces que la caiguda de la ciutat van deixar en el barri de la Ribera i el Born. La caiguda de la ciutat va comportar l’abolició de les lleis i de les institucions catalanes i també l’inici de la repressió dels vençuts. Si hi ha cap barri on les conseqüències de la guerra són més presents, no és cap altre que el del Born.

Ep! I tingues present, també, les tres sortides que proposa el CC Matas i Ramis amb motiu de la Festa Major d’Horta!

Activitats relacionades