52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Anem d’excursió!

Diversos centres cívics
21, 29/02, 03, 07, 14 i 19/03/2020
  • Rutes i visites

Vuit sortides per fer fins a final de març

Tafanejant entre les visites, rutes i excursions que es poden fer fins a l’entrada de la primavera, ens hem fixat en algunes sortides que deixen enrere la ciutat i s’endinsen en espais naturals, siguin més o menys propers de Barcelona.
 
 
Nit d’astronomia: el cinturó d’Orió, bressol dels déus egipcis
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
21/02 – 21.00 h

La constel·lació d’Orió se’ns mostra gegant durant l’hivern. Aquesta nit podrem conèixer què va representar per a les civilitzacions egípcies i quina relació té amb la mitologia. A més, coneixerem algunes de les seves joies com són Betelgeuse i Rigel. Sessió d’iniciació a l’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes.
 
 
Batecs del barri: els sons de la natura
CC El Carmel
29/02 – 12.00 h

Descobriu el llenguatge de la natura a través del vent, els ocells i l’aigua de les fonts als barris de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes. A més a més, coneixereu la gestió de la contaminació acústica dels entorns urbans, així com a interpretar el mapa estratègic del soroll i a fer servir el sonòmetre.
 
 
L’art de visitar un jardí: Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia
CC Can Deu
03/03 – 10.00 h

Aquestes dues antigues cases senyorials de Sarrià estaven envoltades per un frondós jardí privat. Actualment, les espècies originals i les plantacions introduïdes al moment d’obrir els jardins al públic formen una agradable fusió amb exemplars centenaris i gran varietat d’arbusts i parterres. Avui en dia, la Vil·la Cecília acull el CC Sarrià.
 
 
Caminada Aiguart, de Vallvidrera al pantà
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
07/03 – 09.00 h

Baixant des de Vallvidrera, es passarà per les fonts de l’Espinagosa i la de Can Llevallol per arribar al pantà, observant la vegetació durant el recorregut. Roada, projectes educatius i ambientals, explicarà l’impacte de la petjada hídrica i la resposta que dóna el bosc als incendis. Si us animeu, al final de la sortida hi haurà una sessió d’urban sketching, porteu els estris de dibuix! Aquesta mateixa sortida es fa el dia 22/02 – 10.00 h amb CC Golferichs, CC Ateneu Fort Pienc, CC Urgell i CC Casa Elizalde.
 
 
Espai natural i rural dels Gallecs
CC Casa Golferichs, CC Ateneu Fort Pienc, CC Urgell i CC Casa Elizalde
07/03 – 10.00 h

Rodejat de ciutats i zones industrials del Vallès, l'espai natural i rural de Gallecs es manté com un oasi de natura gràcies a la lluita veïnal per preservar aquest indret que et sorprendrà. Recorrerem els camins de Gallecs per veure els seus camps, els seus boscos, l'església romànica de Santa Maria de Gallecs i els espais d'aiguamolls i boscos de ribera de can Salvi i el torrent de Caganell. Dificultat baixa.
 
 
Visitem espais de consum responsable
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
14/03 – 09.00 h

Sortint de Vil·la Joana es fa una caminada circular per explicar la Xarxa Horts de Collserola. En aquests espais es donarà a conèixer els projectes de la recuperació de la gallina autòctona de Cal Mandó, el Mercat de Pagès 2.0 i Cuina’m de l’antic Mercat de Vallvidrera i tot el conjunt de Can Pujades.
 
 
Marxa nòrdica pels camins de Collserola
CC Can Deu
14/03 – 10.00 h

Recorregut de 5 quilòmetres pels camins de Collserola. Totalment pla, amb un únic pendent de 200 metres. Entorn natural molt tranquil, poc transitat i per pista forestal.
 
 
Passejada per la Serralada de la Marina
CC El Coll – La Bruguera
19/03 – 10.00 h

Visiteu aquest pulmó verd, ple de vida i història molt a prop de Barcelona.
 
 
La fotografia correspon al Pantà de Vallvidrera

Activitats relacionades