52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Arrenca la 15a edició del Barcelona Districte Cultural

Diversos centres civics
Del 08/02 al 27/04/2024
  • Cinema
  • Circ
  • Dansa
  • Familiar
  • Música
  • Teatre

Fins a l’abril, 34 propostes gratuïtes volten per 36 espais de tota Barcelona

Entre el vuit de febrer i el vint-i-set d’abril té lloc el quinzè circuit Barcelona Districte Cultural (BDC) que gira per les trenta-sis seus repartides pels deu districtes de la ciutat.
 


Descarregueu el programa en PDF o bé consulteu tots els espectacles o bé obriu el web del circuit per a més informació.


El programa d’aquesta edició, extens i plural, fa voltar trenta-quatre noves propostes que inclouen nou obres teatrals, nou concerts, set espectacles de circ, sis peces de dansa i tres pel·lícules infantils dins el Petit Cineclub. Són més de 230 funcions amb sessions per a escoles i instituts incloses i un seguit d’activitats complementàries com col·loquis, presentacions o tallers.

 
TEATRE

El BDC de primavera s’estrena amb una bona dosi de teatre! Ficció i realitat es mesclen a Adéu, Jane! des d’on la cia. Binomi reivindica la diferència de cossos i denuncia la pressió estètica a partir de l’experiència de la seva dramaturga i una de les actrius Clara Moraleda, com també es barregen a l’obra CR#SH (Tothom pot caure), l’espectacle fresc, humorístic i vitalista de la cia. Mea Culpa que és un cant a l’autoestima.

Pòsit de MeriYanes Produccions tracta amb humor l’acompanyament dels pacients amb Alzheimer, mentre que Des de l'ull de l'huracà, escrita per en Pau Carrió i interpretada per la Laura Aubert en el paper de la periodista Marie Colvin, és un poema dramàtic al voltant del paper de la premsa de guerra i les seves conseqüències.

També s’inspira en personatges reals La Primera i les mestres de la República de David Pintó i Nan Valentí, en un homenatge a la primera batllessa de Catalunya Nativitat Yarza Planas i altres dones que van obrir camí en el feminisme. La cia. Cándida torna al BDC amb l’obra d’autoficció sobre les relacions familiars Mi madre en bragas. Finalment, El rey del Gurugú de La Nave Va és una experiència immersiva, un testimoni de les condicions dramàtiques de la immigració del pas entre Marroc i Espanya.

 
MÚSICA

Les propostes de música en directe mostren un ventall d’estils ben ampli. Des del maridatge de cante i electrònica amb la pianista Miranda Fernández a 88M al pop amb la cantautora Carlota Flâneur i el seu disc Uncertainty passant pel soul i funk de Marina BBFace & The Beatroots amb Little by Little, l'energia del subneopunk travesti de Ruïnosa y las Strippers de Rahola, les cançons íntimes de la cantant i guitarrista madrilenya Eva Sierra o del rap rural de l'artista manxega Bewis De La Rosa. A tot això cal afegir-hi els concerts La balsa de la medusa de Los Aurora que es van ajornar en l’anterior edició del BDC.

 
CIRC

El quinzè BDC programa propostes de circ amb tècniques ben diverses com la sorprenent perxa xinesa de Jordi Panareda (Circ Pànic) amb L'home que perdia els botons, el trapezi i politges que la Cèlia Marcé Oller treballa a Nus, les acrobàcies de la cia Los Colgados a Penjats lluitant contra la gravetat, el multidisciplinari Hotel Bucarest de la cia. TotalCirc i les acrobàcies aèries C'est pas possible de la companyia gallega Sempre arriba.

 
DANSA

Pel que fa a la dansa, es pot veure la peça de dansa contemporània EGO de la companyia Humancía, Soy Madera d’Elelei Dance Theatre Company on la fusta pren el protagonisme, el món particular dels dos personatges de Scotoma encarnats per Clémentine & Lisard, Handle with care, la proposta de Diana Gadish a mig camí entre la dansa i l’espectacle de carrer i també El baile de la zurda de LaCerda amb aires de festa llatinoamericana.

 
EN FAMÍLIA

La mainada també té moltes opcions on triar! Els Farrés Brothers i cia repeteixen al circuit portant, en aquesta ocasió, l'espectacle Dins el cau del Tabalet que es representa en un espai íntim i ben original. També torna la cia. Roberto G. Alonso que presenten la vida de la pintora surrealista Maruja Mallo a Marúnica.

Rebobina! de la Cia. CapGira fa un viatge musical fins a arribar a la música trobadoresca, mentre que a Sona la llum!, de la companyia La Curiosa, és un recorregut per la natura a través dels sons i les imatges.

La programació per a la canalla també inclou la companyia basca de titelles Anita Maravillas que presenta Las Cotton i les dues propostes d’arts de carrer com són el clàssic Solo de Dos de Duo X Caso i les malabars, equilibris, habilitats sobre la bicicleta i pizzes de Miss Margherita de la Cia. Tita8lou.

Com sempre, la cartellera del Petit Cineclub s’actualitza amb una nova pel·lícula animada cada mes. El programa s’estrena amb Tony, Shelly i la llanterna màgica al mes de febrer seguit per Yuku i la flor de l'Himàlaia al març. Finalment, a l’abril retrobem dos vells coneguts del BDC en una nova aventura: El viatge d’Ernest i Célestine.

 
Les entrades, gratuïtes, es poden reservar des dels enllaços anteriors o des del web de cada centre cívic. Si teniu una reserva i finalment no hi podeu anar, retorneu les entrades per tal que altres persones puguin aprofitar-les. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Que comenci l’espectacle!

Activitats relacionades