52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Arriba Santa Eulàlia, la festa major d’hivern

Públic familiar
Diversos centres cívics
05, 14 i 15/02/2020
  • Familiar
  • Rutes i visites
  • Teatre

Us proposem un itinerari, un espectacle familiar i una llegenda

Cada 12 de febrer el calendari cristià celebra Santa Eulàlia. I des del segle VII, la ciutat de Barcelona la venera com a patrona. Tot i que cap al segle XVII li va sortir competència amb la Mare de Déu de la Mercè, la ciutadania sempre ha tingut una estima especial a Santa Eulàlia. Malgrat que la festa grossa se celebri a final de setembre, la ciutat li dedica uns quants dies amb la festa major d’hivern a ple mes de febrer.

Entre el 7 al 12 de febrer les Festes de Santa Eulàlia donaran color als carrers de Barcelona amb una forta presència de les demostracions de cultura popular com castellers, colles de gegants, diables, balls..., així com una pila d’activitats més i portes obertes de molts museus i centres culturals. I els Centres Cívics de Barcelona no hi podíem faltar!

Des del CC Vil·la Florida ens conviden a conèixer-ne el vincle amb la nostra ciutat amb la passejada Santa Eulàlia, antiga patrona de Barcelona (05/02 - 10.00 h) i a descobrir-ne des dels orígens romans fins al seu martiri pels carrers de Barcelona.

Al CC Sagrada Família celebren l’onomàstica amb la canalla, com cada any, amb un espectacle familiar per a infants a partir de quatre anys. Enguany, podrem conèixer L’avi Tonet (14/02 – 18.00 h), una comèdia teatral que combina humor i tendresa a parts iguals i on un nét rememora la convivència amb el seu avi.

L’endemà, des de CC Can Basté, es reivindica l’antic poblet en honor a la patrona de Barcelona amb un dissabte familiar organitzat entre l’equipament i la Colla Gegantera de Nou Barris. Amb l’Auca de Santa Eulàlia, el barri oblidat (15/02 – 17.00 h) es descobrirà el passat històric d’aquest indret que es va constituir al voltant del santuari de Vilapicina que venera Santa Eulàlia des de la seva fundació al segle X.

Bona Festa Major!

Activitats relacionades