52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Art i gènere

CC La Sagrera - La Barraca
20/04, 18/05 i 08/06/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Parlem de tres artistes i del que van aportar a la història de l’art

Al llarg de la història oficial, les dones artistes i creadores han estat generalment invisibilitzades. En molts casos, si les seves parelles masculines també es dedicaven a cultivar les arts, aquesta ocultació era doble, ja que encara quedaven més a l’ombra.

El CC La Sagrera – La Barraca reprèn el cicle Art i gènere, que va iniciar el trimestre passat. En el context del projecte LABarraca_LAB, que fomenta el coneixement de nous continguts i llenguatges artístics, el centre del carrer Martí Molins programa un seguit de xerrades per descobrir tres figures femenines que van deixar marca a les arts.

L’artista i comissària de sinesTeSia Montse Pérez s’encarrega de presentar la vida i l’obra d’aquestes artistes. Partint d'aquests noms, contextualitza i explica els moviments artístics de la seva època, donant eines per entendre millor aquestes referents i la seva obra.

 
L’adoració de Jeanne Hébuterne
20/04 – 17:00 h
Més enllà de la passió que va unir a Jeanne amb Mogdiliani, en aquesta xerrada descobrireu la dona, la musa i l'artista i les raons que la van portar a un tràgic final.

 
L’eterna companya Emilie Flöge
18/05 – 17:00 h
La dissenyadora va marcar tota una època a Viena: va dissenyar alguns models seguint la tendència Reformkleidung, que buscava la llibertat de moviment, contribuint a l'alliberament de les dones i desterrant la cotilla de la indumentària femenina.

 
La pintora, la musa i el transgènere: Gerda Wegener i Lili Elbe
08/06 – 17:00 h
Una aproximació a la vida i obra de dues artistes que van estar unides per forts vincles emocionals i artístics, en una relació sentimental que les va convertir en pioneres de la llibertat sexual.

 
Les tres xerrades són gratuïtes, podeu reservar entrades des dels enllaços anteriors. En aquest document PDF podeu consultar tota la programació del LABarraca_LAB d’aquest trimestre.

Activitats relacionades