52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Art Photo Bcn 2022

CC Guinardo, CC Can Basté, CC Casa Golferichs, CC La Farinera del Clot, CC Parc Sandaru i CC Pati Llimona
Fins al 05/11/2022
  • Fotografia

Aquestes propostes ja han passat

Novena edició del festival de fotografia emergent

Del 8 a l’11 de setembre, el Disseny Hub de la plaça de les Glòries és el punt neuràlgic de la fira de l’Art Photo Bcn, el festival de fotografia emergent que enguany celebra la 9a edició. Professionals de la fotografia, galeries, editorials especialitzades i altres agents es trobaran per donar a conèixer al públic en general les últimes novetats en aquest camp. Com és habitual, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona no vol perdre l’ocasió per participar-hi, exposant sis col·leccions destacades.

El mateix dia que s’inaugura la fira, també es talla la cinta de les sis mostres fotogràfiques. Només travessar la plaça de les Glòries, al CC La Farinera del Clot, podeu visitar Com els ulls, que no es poden veure l’un a l’altre de l’Ares Molins i Masat. Fins al 29 d’octubre, podreu visitar les reflexions de l’artista al voltant de les dimensions paral·leles creades a partir de la divisió de l’institut de Cardedeu per convertir-lo en dos d’independents: el Manuel Raspall i El Sui. A més a més, l’autora també dirigeix un taller lúdico-creatiu (05/10 – 18 h) i una visita comentada (06/10 – 19 h).

Sense sortir del Districte de Sant Martí, al CC Parc Sandaru, hi trobareu Cartografía do esquecemento (Cartografia de l’oblit) entorn les conseqüències provocades per la indústria de l’eucaliptus a Galícia com la destrucció dels boscos autòctons. A més de la mostra, que es tanca el primer d’octubre, també podreu participar en el taller monogràfic (01/10 – 11 h) que fa l’autora Ariadna Silva Fernández i seguir la visita comentada (30/09 – 19 h) per l’artista.

Seguint el recorregut del festival, ens enfilem fins al CC Guinardó per veure Tipping lines a càrrec de la Beatriz Mínguez. La Sala Jaume Valor aplega, fins a final de mes, la mirada múltiple del mar, centrant-se en els dos horitzons que connecten el cel, la superfície de l’aigua i el món de les profunditats partint les imatges amb una línia que parteix els dos mons. La fotògrafa guiarà una vista per la mostra (14/09 – 19 h) i dos tallers relacionats (19 i 20/09 – 18 h).

Ben a prop, al CC Can Basté, l’artista David Salcedo exposa Fuchina. Cinco días de mayo fins al 5 de novembre. A la Sala Golfes podreu veure els jocs visuals a base de petites sèries i els diàlegs que estableixen entre si. L’autor aporta una mirada personal i fresca davant elements tan clàssics i atàvics de la cultura espanyola com són la religió, les festes populars, el color i els animals. Pel que fa a les activitats paral·leles, podeu fer una visita guiada (19/10 – 19 h). el taller d’edició fotogràfica Festa, festa, festa (21 i 28/10) amb l’autor o bé el monogràfic L’autoria personal (08/10) amb en Jesús Micó.

I de les golfes de Can Basté a Nou Barris fins al CC Casa Golferichs a l’Eixample. Trilogía de arquitecturas poco comunes és la proposta del fotògraf Arnau Rovira per al Xalet de la Gran Via. Fins al 7 d’octubre, l’autor desplega tres gegants arquitectònics de la societat neoliberal, tres models diferents mostren la lluita de tres sistemes per imposar-se. Tres sèries que demostren la intencionalitat de l’arquitectura que cerca una resposta traduïda en una acció concreta, des del consum fins a l’obediència. Ell mateix us guiarà per la visita comentada (13/09 – 19 h).

Castillo de la inocencia és la sisena mostra de l’Art Photo Bcn que s’exhibeix als CCBcn. El CC Pati Llimona acull aquesta exposició d’en Joel Jiménez fins al 26 d’octubre. La col·lecció s’endinsa a l’espai imaginatiu del Museo de los Niños de Costa Rica i el seu patrimoni cultural com l’antiga Cárcel Central, per examinar les dinàmiques de poder presents al control de les narratives i la percepció de la història. La visita guiada (29/09 – 19 h) per la sala Montserrat Roig, la taula rodona Autoria i projectes d’investigació (13/10 – 19 h) amb el fotògraf i la Paula Artés i el taller Fantasmas, huellas i cicatrices (15/10- 10.15 h) completen les activitats d’aquesta mostra.

Per a més informació, podeu consultar el web del festival i l'enllaç a cada exposició.

Activitats relacionades