52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Aula 141: el Guinardó s’omple de ciència

CC Guinardó
01, 02, 19, 22, 26/04, 10, 13, 17, 24, 31/05 i 14/06/2023
  • Ciència i tecnologia
  • Divulgació

Inclouen les primeres Jornades del cosmos

El projecte Aula 141 del CC Guinardó té com a propòsit mostrar la ciència com un altre àmbit de la cultura, apropant-la a la ciutadania a través de xerrades, exposicions i altres activitats. Es transmet de forma rigorosa i científica, però no es deixa de banda que sigui accessible per a qualsevol persona.

La novetat d’aquesta primavera són les Jornades del Cosmos on la ciència de l’espai és el protagonista d’aquest cap de setmana intens. Els dies 1 i 2 d’abril, l'equipament del Guinardó esdevé un espai de trobada, formació i debat sobre els temes més apassionants de la cosmologia. Sopa de partícules, el grup d’entusiastes de la física quàntica que es troba periòdicament al centre són qui s’encarreguen d’organitzar-les.

A banda d’aquestes jornades, el grup també s’encarrega del debat sobre el llibre La música dels nombres primers de Marcus du Sautoy (10/05 – 19:00 h). L’autor cerca de la connexió entre els números i la música, mostrant la bellesa i la fascinació de les matemàtiques i la seva relació amb el món. L’últim dia de maig us proposen una altra trobada. Estigueu alerta!

L’Aula 141 té més altres cicles que estudien altres branques de la ciència. Les sorpreses de la lluna (19/04 – 19:00 h) amb el coordinador del Planetari Municipal de Barcelona Jaume Mas, Miquel Crusafont i Félix Rodríguez de la Fuente, naturalistes contra la censura (24/05 – 19:00 h) a càrrec del doctor en Història de la Ciència Carlos Acosta i els Espectacles de la natura amb mirada científica: la bellesa del Cosmos (14/06 – 18:00 h) que tractarà el membre d’ASTER (Agrupació Astronòmica de Barcelona), Josep Masalles i Román són tres xerrades més d’aquesta primavera.

En paral·lel, cal destacar els seminaris en clau divulgativa que l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau porta cada trimestre al CC Guinardó. L’objectiu principal és mostrar els avenços científics en el camp de la biomedicina i la importància en la pràctica clínica, en el diagnòstic i teràpia de les diferents malalties. Aquesta primavera es programen les converses Saps que l’activitat física millora la teva esperança de vida? (26/04 – 19:00 h) a càrrec de la doctora Helena Bascuñana, PhD, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital, Què és un assaig clínic? (17/05 – 19:00 h) que tractarà l’investigador del CIM Sant Pau i de la Plataforma d’Investigació Clínica del IIB Sant Pau, Pol Molina Perelló.

Les famílies també us podeu a la divulgació científica! Els Dissabtes de ciència familiar primaverals us proposen els tallers Natura sota la lupa (22/04 – 11:00 h) amb la Mireia Querol i el monogràfic astrofamiliar (13/05 – 11:00 h) amb en Jaume Mas. Aprendreu a treballar amb aparells d’ampliació i identificareu mostres. Després de la segona proposta sabreu els conceptes bàsics de les constel·lacions i els planetes del sistema solar.

Us podeu inscriure de manera gratuïta al web del CC Guinardó.

Activitats relacionades