52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cafès científics: la nova recerca en astronomia i història de les poblacions

CC Casa Orlandai
17/02 i 17/03/2021
  • Ciències socials

Divulgació científica més enllà de la Covid-19

Els cafès científics són un cicle de tertúlies que organitzen amb regularitat el CC Casa Orlandai i la Fundació Ciència en Societat i que tenen l'objectiu d'aclarir temes de manera amena i entenedora. Les converses d'aquest hivern volen deixar de banda la pandèmia i es decanten per dos temes completament diferents: l'astronomia i la història de la humanitat.

La sacsejada de la Via Làctia
17/02 – 19.00 h
La Teresa Antoja Castelltort, de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya-Institut de Ciències del Cosmos-UB, explica les conseqüències que va tenir a la Via Làctia un gros impacte. La col·lisió va ser tal que encara ara se'n noten els efectes, sobretot en l'òrbita de les estrelles. Però com es pot saber? On n'ha quedat registre? I quan va passar?

Migracions antigues a Àfrica i salut humana
17/03 – 19.00 h
L'espècia humana té l'origen al continent africà, d'on va emigrar cap a la resta del planeta. En canvi, els estudis de la història de la població humana hi ha una massiva representació de les dades genètiques procedents d'Europa i d'Amèrica del Nord. Així doncs, si el més representatiu i rellevant per a la ciència es troba a l'Àfrica, per què no es té en compte? Què s'ha trobat d'essencial en l'estudi de diverses poblacions africanes? Es pot conèixer l'ascendència humana? Com es podria millorar la investigació en salut? En parla la Laura R. Botigué, del Centre de Recerca en Agrigenòmica.

L'assistència a cada conversa té un preu de 3,00 € i cal reservar-les prèviament al web del CC Casa Orlandai.

Activitats relacionades