52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Calidoscopi cultural 2019

Centres Cívics del Districte de Sant Andreu
Del 3 al 31/05/2019
  • Ciència i tecnologia
  • Cinema
  • Divulgació
  • Familiar
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Com sona Sant Andreu?

Torna, un any més, el Calidoscopi Cultural del Districte de Sant Andreu! El festival treballa, conjuntament entre els equipaments culturals dels barris que hi participen, les accions ideades en xarxa i les activitats que la comissària proposa entorn una temàtica escollida entre tots els agents implicats.

Així com la darrera edició es va dedicar a la literatura, aquest 2019 tots els barris de Sant Andreu uniran forces per trobar una nova manera de fer i entendre la ciència. La comissària d'enguany, doctora en ciències del mar i encarregada de la gestió de la comunitat de pràctica de l'Oficina de Ciència Ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona, Elisabetta Broglio, anima a la participació ciutadana i, sobretot, convida a gaudir, conèixer i col·laborar aportant idees, temps i coneixements en les diverses propostes del programa.

Veïns i veïnes del Baró de Viver, del Bon Pastor, del Congrés-Indians, de La Sagrera, de Navas, de Sant Andreu i de la Trinitat Vella i totes aquelles persones que vulguin prendre part de les més de quaranta activitats que ompliran una vintena d'equipaments del Districte, podran participar en els tallers, diàlegs, experiments al carrer, exposicions, cine-fòrums, concerts...

Experiències i memòria entorn el riu Besòs, el control sobre el mosquit tigre, el problema dels microplàstics al mar, mapatges d'olors, de plantes que causen al·lèrgies o de la biodiversitat urbana, l'observació del cel de La Sagrera o activitats més lúdiques per als menuts de casa com la jornada interactiva amb joguines òptiques són algunes de les propostes que trobareu entre el 3 i el 31 de maig per tot Sant Andreu.

Aquesta edició, emperò, destaca un projecte concret: la creació del mapa sonor de Sant Andreu que permetrà copsar la identitat acústica dels barris. Com sonen els carrers, places i parcs del Districte? Per descobrir-ho, caldrà la col·laboració de tothom a través d'un seguit d'intervencions com els tallers atrapa-sons a l'aire lliure o els d'identitat sonora d'alguns equipaments de Sant Andreu.

Del material recollit entre tots els participants, se'n generarà un mapa digital accessible i, alhora, serà la base de creació, per part d'artistes residents a la Fàbrica de creació Fabra i Coats, per musicar els barris. El projecte culminarà amb el concert de presentació al CC Sant Andreu (24/05 – 19.00 h).

Aquí podeu consultar el programa del Calidoscopi cultural (PDF), el projecte específic Mapa sonor (PDF) i el calendari d'activitats (PDF) de tot el cicle.

Trieu i remeneu, però sobretot, animeu-vos a participar en una nova manera d'entendre la investigació i el procés de recerca científic!

Activitats relacionades