“Les dones no fan gràcia”.“Aquesta noia no m’agrada com a còmica però està molt bona”. “Per ser una tia ets bastant graciosa”.

Qui no ha escoltat mai comentaris així? Podríem teoritzar durant hores, incidir en fets com a que a les dones ens eduquen per ser correctes i responsables, però mai espontànies ni gracioses. Podríem criticar que l’humor s’ha desenvolupat sempre des d’un codi masculí (i masclista) que ha determinat el constructe actual. Podríem inclús qüestionar-nos tots els relats humorístics que es realitzen des d’una posició de privilegi. 

I així ho farem en aquesta edició del Calidoscopi Cultural, cicle que ens permetrà revisar tot el que coneixíem i reivindicar la necessària evolució de l’escena de l’humor actual. A través de la figura d’algunes de les còmiques més destacades, convertirem cada racó del Districte de Sant Andreu en un escenari divers i de proximitat per conèixer, per aprendre i, sobretot, per riure (riure moltíssim) des d’un codi fet per dones i amb perspectiva feminista. 

Benvingudes a la programació del Calidoscopi Cultural 2022!

Ana Polo

Comissària

Notícies

El cicle cultural Calidoscopi tanca la seva novena edició amb una gran acollida entre la ciutadania

27/06/2022 - 19:21

Comissariat per la periodista i còmica Ana Polo, el cicle ha plantejat com l’humor s’ha desenvolupat sempre des d’un codi masculí i masclista.

Entrades exhaurides per 'No solo duelen los golpes', cloenda del Calidoscopi cultural 2022

09/06/2022 - 12:48

L'espectacle de Pamela Palenciano el pròxim dimarts 21 de juny al Centre Cívic Bon Pastor ha esgotat localitats en un parell de dies. Apunta't a la llista d'espera!

T'agradava la Mary Santpere? Vine a la conversa homenatge que fem dins del cicle Calidoscopi cultural!

02/06/2022 - 13:15

El dimecres 8 de juny a les 18 h, al Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta, repassarem la trajectòria d'aquesta pionera amb l'actriu Mont Plans i el periodista Jose Moreno.

T'agradaria pujar a sobre d'un escenari i provar de fer HUMOR? Vine al micro obert del #calidoscopi22!

19/05/2022 - 13:28

El dijous 9 de juny a partir de les 20 h, a la plaça Ferran Reyes de Navas, les humoristes Marta Bosch i Irene Minovas ens engrescaran perquè ens atrevim a agafar el micro i fer riure a tothom!

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa