52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Can Castelló fa 15 anys!

CC Can Castelló
14/06/2023
  • Dansa
  • DIY
  • Familiar
  • Gastronomia
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Una tarda plena d’activitats

El CC Can Castelló us convida a celebrar el 15è aniversari!

L’equipament del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, ubicat a un dels pulmons del barri de Galvany, va inaugurar-se l’any 2008, després d’unes obres de rehabilitació. Però que no us enganyi la data relativament recent! La història de l’edifici es remunta ben bé al segle XVII, quan una família de Sant Gervasi de Cassoles va construir la masia pairal.

La família Galvany (que dóna nom també al barri i al mercat) va emparentar-se amb la família Castelló a final del segle XVIII. El fill del matrimoni, Josep Castelló i Galvany va iniciar la urbanització els extensos terrenys de les dues famílies. Uns cent anys després, la masia va transformar-se en una residència familiar dissenyada al més pur estil modernista, popular a l’època.

Amb el pas del temps, el barri va començar a reivindicar el jardí de Can Castelló com a zona verda i l’edifici, com a ateneu popular. No va ser fins a la dècada del 1970 que l’Ajuntament de Barcelona va poder pactar amb la família la cessió de la masia i el jardí, a canvi de la possibilitat d’edificar més alçada a la resta de terrenys. L’any 1981 va passar a mans de l’Ajuntament. Caldria esperar fins a l’any 1990 que Can Castelló funcionés com a residència geriàtrica i casal per a gent gran. Finalment, tal com dèiem, l’any 2008 una part de l’antiga masia va convertir-se en l’actual centre cívic.

Per celebrar l’efemèride, el centre ha programat una tarda plena d’activitats per a tots els públics: tallers, una gimcana, jocs, microteatre, dansa urbana, mostra de tallers i un concert, a més d’un petit piscolabis de celebració. La festa serà dimecres 14 de juny, a partir de les 17:00 h. Per a més informació, consulteu el web de l’equipament.

Per molts anys més, CC Can Castell!

La imatge és feta per l'Òscar Giralt.

Activitats relacionades