52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Can Verdaguer fa 10 anys!

CC Can Verdaguer
18/03 i fins al 08/04/2023
  • Art i exposicions
  • Familiar
  • Gastronomia
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Una dècada omplint el barri de cultura

El CC Can Verdaguer us convida a celebrar el desè aniversari!

L’equipament del Districte de Nou Barris bufarà les deu espelmes dissabte 18 de març amb una festassa per a tothom que s’hi vulgui apuntar. A mig matí, hi ha una visita guiada per la masia (11.30 h) a càrrec de l’Arxiu Històric de Roquetes, una pila d’activitats infantils (11.30 h) i el pòdcast del centre El festejador en directe (11.30 h).

Quan el rellotge de sol tan característic de la façana s’acosti a les 12:45 h començarà el vermut musical animat per Canela’n’drama. Serà la millor manera d’anar fent gana pel dinar de germanor (14:00 h) compartint el que cadascú porti (reserveu cadira per telèfon 932 768 077). La festa es tancarà amb el bingo musical de les 15:00 h. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

La festa, coincidint amb el Dia de les Dones, s’avança uns dies amb la inauguració de l’exposició commemorativa Les dones de Can Verdaguer (10/03 – 19:00 h): 175 retrats en blanc i negre d’aquelles dones que, en algun moment durant aquests primers deu anys, s’han implicat en el projecte del centre i l’han fet possible. Es pot visitar fins al 8 d'abril.

Tot i que el centre celebri la primera dècada d’història, el passat de Can Verdaguer es remunta al segle XIV! Corria l’any 1351 quan l’abadessa del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona va cedir unes terres agrícoles situades a Sant Andreu de Palomar. El pagès que se’n va fer càrrec es deia Berenguer Verdaguer i la propietat va prendre el seu nom, que s’ha conservat fins al dia d’avui.

La construcció original ha rebut diverses modificacions al llarg del temps. No va ser fins a les reformes de 1931, però, que la masia va adoptar l’estructura actual. Les terres de conreu es van veure afectades pels plans urbanístics de Josepa Llevaria Verdaguer, que va veure una oportunitat d’or després de l’agregació de Sant Andreu de Palomar a Barcelona l’any 1898.

Els camps de conreu es van treballar fins a la dècada dels 1990 per la família Samsó, que anava al mercat de Sant Andreu cada dia per vendre les verdures i hortalisses. Va ser l’última explotació agrícola de la ciutat.

Atenent les demandes veïnals, l’Ajuntament de Barcelona va comprar Can Verdaguer l’any 1999. Després de les obres d’adequació, el nou equipament va obrir les portes a la gent del barri al mes de març del 2013.  El projecte de l’arquitecta Pepita Teixidor va conservar elements tan distintius com la dovella, els dos rellotges de sol, el jardí i la palmera, que es diu que és una de les més altes de la ciutat!

Activitats relacionades