52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Caprice des Dieux

CC Urgell
30/05, 01, 06, 16/06 i fins al 20/07/2023
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Divulgació

Il·lustració, feixisme i exili al CC Urgell

Caprice des Dieux ("El caprici dels Déus") és el nom del petit vaixell que en Guillem Mas va comprar a Casablanca per poder transportar els seus productes amunt i avall de la Mediterrània. Dóna nom, també, a la nova exposició d’il·lustració que es pot veure al CC Urgell fins al 20 de juliol.

En aquesta mostra, el dibuixant, dissenyador i realitzador Òscar Sarramia exposa cronològicament la història increïble il·lustrada d’aquest jove d’Alcarràs que, entre el 1936 i el 1951, va viure uns esdeveniments vitals extraordinaris lluny de terra ferma. Les vinyetes tenen un clar denominador comú: la força del color i una gràfica desbordant. Les seves aventures serveixen d’homenatge a tota la gent que va patir l’exili, el feixisme, les vicissituds de l’immigrant, el fet de buscar-se la vida lluny de casa i la incomprensió de la tornada.

L’autor de les il·lustracions fa dues visites guiades per la mostra, el 1r dijous de juny, a les 18:00 h i el dia 15, també en dijous, a les 11:00 h. A més a més, a final de mes hi ha la taula rodona La il·lustració, eina de memòria col·lectiva (30/05 – 19:00 h) amb Òscar Sarramia, Toni Vicent i David Carretero.

Finalment, la projecció de la pel·lícula Josep (06/06 – 19:00 h) tancarà les activitats complementàries a l’exposició que parla del fet de dibuixar, sí, però també de l’exili. Amb la presència del productor del film, Jordi Oliva. Estrenat el 2020, el llargmetratge narra la vida del dibuixant i revolucionari català Josep Bartolí i Guiu que ha d’emprendre el camí de l’exili cap a França, fugint del feixisme espanyol. Després d’un temps malvivint als camps de refugiats i amb el nazisme ocupant el país, marxa cap a Nova York i a Mèxic.

Activitats relacionades