52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cinema documental a La Barraca

CC La Sagrera - La Barraca
16/05, 06 i 20/06/2024
  • Cinema

El CC La Sagrera programa tres films de mirada inquieta

Sigui pel seu passat com a Cinema Imperial, sigui pel projecte LABarraca_LAB de nous continguts i llenguatges artístics, el CC La Sagrera – La Barraca ja fa temps que ha introduït el cinema a la seva programació.

Aquesta primavera, projecta dos llargmetratges en col·laboració amb l’Aula Ambiental de Sant Andreu i un tercer documental que, com Honeyland, va ser un dels Documentals del mes, iniciativa del DocsBarcelona.

 
La sed del mundo
16/05 – 18.00 h
El deteriorament del medi, el canvi climàtic i el ràpid desenvolupament de la població ha posat en perill un recurs de vital importància per la vida al planeta: l’aigua. El film segueix el fotògraf Yann Arthus-Bertrand per diversos països on testimonis de tota mena proposen solucions per la manca d’aigua i la desigualtat en la gestió i repartiment.

 
Honeyland
06/06 – 18.00 h
Codirigida per la Tamara Kotevska i en Ljubomir Stefanov, Honeyland és un retrat colpidor, nominat als Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa i al millor documental, sobre la desaparició d'una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d’una dona resilient i extraordinària. L’apicultora Hatitdze Muratova viu modestament respectant els ritmes naturals de les abelles de les quals obté la mel per vendre. A aquest ritme orgànic s'hi contraposa una explotació capitalista dels recursos que no els considera ni respecta.

 
Lyra
20/06 – 18.00 h
El 18 d’abril de 2019, la periodista d’investigació i activista LGTBIQ+ nord-irlandesa Lyra McKee va ser assassinada per una bala perduda disparada per la nova IRA en uns aldarulls de Derry (Irlanda del Nord). Tenia vint-i-nou anys i just en feia 21 de l’acord de pau del Divendres Sant. El film d’Alison Millar indaga els motius de la seva tràgica mort. Va ser el DocsDelMes d’octubre de l’any passat.

 
Si voleu més cinema al CC La Sagrera – La Barraca, haureu d’esperar al Pantalla BCN que, a partir del vint-i-cinc de juny i durant tot un mes, projectarà vuit films a la fresca. A la plaça dels Jardins d’Elx hi haurà sessió sota les estrelles el 27 de juny i el 4, 11 i 18 de juliol. Reserveu les agendes!

Activitats relacionades