52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Ciutat Oberta Biennal del Pensament

Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
06, 07, 08, 13, 14 i 15/10/2020
  • Ciències socials
  • Divulgació
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Els reptes del futur com a societat

Democràcia, tecnologia i ciutat són els tres eixos sobre els quals giraran els debats de la Ciutat Oberta Biennal del Pensament, l'espai de deliberació entorn els grans reptes de la societat contemporània.

En aquesta segona tanda de jornades de reflexió, que tindran lloc entre el 13 i el 18 d'octubre, hi haurà diverses personalitats de la filosofia, la politologia, l'antropologia i la sociologia, però també especialistes en arquitectura, geografia i tecnologia, així com diversos noms rellevants de la poesia, la literatura, el cinema o l'art.

Els Centres Cívics de Barcelona, conjuntament amb la xarxa de Biblioteques de Barcelona, hi participem amb un seguit de propostes que vénen marcades per la situació sanitària. Les trobades en línia són tres cafès filosòfics i tres tallers d'anàlisi al voltant dels canvis que la societat ha experimentat a causa de l'expansió de la covid-19.

El primer bloc, titulat Societat i sostenibilitat, tindrà dues sessions i es basen en el llibre El tiempo regalado. Un ensayo sobre la espera, d'Andrea Köhler. El món necessita un descans? (06/10 – 18.30 h) és la videoconferència amb l'Albert Lladó, l'editor de la Revista de Letras. El taller Salut pública, política i ideologia en temps de pandèmia (13/10 – 18.30 h) va a càrrec del Doctor en Dret i llicenciat en Història i Periodisme, Xavi Milian i la Laia Estrada, llicenciada en Ciències Ambientals i màster en Estudis Territorials i de la Població.

Ciutat i pandèmia, la segona part del cicle de converses, inclou De què parlem quan parlem de vides en comú? (07/10 – 18.30 h), una xerrada amb el professor d'escriptura creativa Albert Lladó i el taller La ciutat després de la pandèmia (14/10 – 18.30 h) amb l'escriptor Jorge Carrión. Les dues activitats sorgeixen a partir del llibre Correspondencia (1946-1959), d'Albert Camus i René Char.

El tercer i últim apartat de la proposta, sota l'epígraf de Tecnologia i educació i pensat a partir del llibre La escuela no es un parque de atracciones, de Gregorio Luri, convida a la conversa Quin vincle establim entre tecnologia i educació? (08/10 – 18.30 h) dirigida també per l’Albert Lladó i un últim taller, El paper de la tecnologia en l'educació formal i l'oci a casa (15/10 – 18.30 h), conduït per la psicòloga social Dolors Reig.

Els tres llibres a partir del quals partiran els cafès filosòfics es podran agafar en préstec a l'eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Les trobades virtuals són gratuïtes, es fan a través de Tellfy i tenen una capacitat màxima de 25 assistents per activitat. Si no podeu assistir-hi, no patiu! La periodista cultural Valèria Gaillard elaborarà una crònica que publicarem posteriorment al web per tal que pugueu seguir les conclusions de cada bloc.


Aquí podeu llegir les cròniques que va escriure la Valèria Gaillard:
El món necessita un descans? (06/10)
De què parlem quan parlem de vides en comú? (07/10)
Quin vincle establim entre tecnologia i educació? (08/10)

Activitats relacionades