52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
Com es pot participar en el Temporals 2024?
- Art i exposicions
- Teatre
Aquestes propostes ja han passat
Els set projectes artístics s’acompanyen de propostes complementàries
Un dels objectius principals del programa itinerant Temporals és apropar l’experiència artística als barris a través d’accions on la participació del públic és essencial. Per aquest primer trimestre del 2024, s'han preparat un seguit d'activitats que complementen els projectes d'arts visuals.
Fem festa. Més enllà de la tradició
En paral·lel al projecte que ha comissariat Marco Tondello s’ha programat el taller Festejando el Coxo (19/01 – 18.00 h). Un dels artistes participants, Santiago Colorado, proposa crear una coreografia col·lectiva des de la improvisació de reggaeton, clubbing i altres estils de ball al CC La Farinera del Clot.
Quan el projecte s’inauguri al CC Cotxeres de Sants, a més d’una visita comentada es podrà participar en la Fiesta del maíz (21/03 - 19.00 h), un ritual de benedicció del cereal de la cultura precolombina que l’artista Natalia Carminati vol explicar. També es pot participar en el Taller de creació de capgrossos, nans i gegants (05 i 12/04 – 16.30 h). Les noves figures creades actuaran en directe durant l’última setmana de l’exposició, conjuntament amb el resultat d’un altre taller que fan esbarts de Catalunya, del Perú, de la Xina i de l’escena del clubbing i el reggaeton.
The Opposite Sea
A l’exposició que es pot veure al CC La Casa Elizalde fins a final de febrer també ofereix diverses activitats per fer l’experiència més enriquidora. El taller Paisatges intercanviables. Mediterrani, des del comú a «l’altre» (31/01 i 07/02 – 19.00 h) a càrrec de Fabrizio Contarino és una visita comentada per la mostra que deriva cap a un laboratori d’experimentació gràfica i editorial. La mainada també pot participar en el projecte amb l’activitat familiar Els mars de l’Eixample (17/02 – 11.00 h), que descobreix tots els mars del barri. La mostra es clou amb una activitat performativa (21/02 – 18.30 h) creada gràcies al Grup d’Acció Creativa de l’Eix Jove.
Vinader: un viaje interplanetario
A més de l’experiència immersiva del dia de la inauguració al CC Baró de Viver, el projecte de l’artista Daniel Cao convida a l’activitat performativa Vinader: extrasensorial (15/02 – 18.00 h), una experiència sobre bolets, espores i bio-naus alienígenes.
Al seu pas pel CC Pere Pruna, a partir del 7 de març, hi haurà el taller Fes el teu casc Vinader! (09/03 – 10.30 h) recomanat per a criatures entre 6 i 12 anys. Uns dies abans de finalitzar l’estada al centre del carrer Ganduxer, es podrà repetir l’experiència extrasensorial abductiva Vinader: extrasensorial (17/04 – 19.30 h).
El cielo las estrellas
El projecte comissariat per Hamaca s’inaugura al CC Guinardó amb la peça a l’aire lliure Forgotten landscapes (08/02 – 19.00 h) d’una de les artistes participants, Helga Juárez. L’animació parteix d’elements de la natura que generen visualitzacions menys figuratives. Es mostrarà al pati del centre mentre la formació musical hwass aporta una banda sonora de sons eteris. La setmana següent hi haurà la passejada d’observació d’estels Les estrelles sobre el Guinardó (16/02 – 18.45 h) pels carrers del barri com una introducció d’aspectes bàsics de l’astronomia. L’endemà, Mitos en el cielo (17/02 – 12.30 h) convida la mainada més gran de 8 anys a escoltar històries del llibre de Tanuca Palomar com a punt de partida per parlar de tot el que suggereix l’observació del cel.
Orientar-se en la foscor més absoluta
La proposta de Núria Nia, que es pot veure al CC Joan Oliver – Pere Quart a partir del 4 de març i fins al 14 d’abril, es clourà amb la celebració de la Nit dels ratpenats (17/04 – 19.00 h) després d’haver seguit una visita guiada per la mostra. L’activitat per espais propers al centre uneix ciència i art i dóna la benvinguda a aquests mamífers voladors, essencials per l’ecosistema.
Les activitats complementàries dels projectes De pedra de Jordi Guillumet i Mònica Rosselló, així com El dissens de Miquel García es fan en escoles i instituts del voltant dels centres cívics participants.
Activitats relacionades
-
Fem memòria dels primers equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
On:CC La SagreraQuan:1982 - 2022 -
És la proposta de Pantalla pel mes de desembre
On:Diversos centres civicsQuan:05, 10,12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 27, 30/12/2024, 09 i 15/01/2025 -
S'hi documenten les dades per equipaments, districtes i diversos indicadors
On:Xarxa de Centres Cívics de BarcelonaQuan:2024