52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Constel·lació gràfica. Joves autores de còmic d’avantguarda

CC Can Verdaguer, CC El Coll - La Bruguera, CC Urgell, biblioteca Ignasi Iglésias i biblioteca Francesca Bonnemaison
06, 08, 15, 22, 28/02, 13, 16 i 17/03/2023
  • Art i exposicions
  • Divulgació
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Activitats al voltant de l’exposició al CCCB

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i les Biblioteques de la ciutat organitzem un seguit d’activitats complementàries al voltant de l’exposició Constel·lació gràfica. Joves autores de còmic d’avantguarda que es pot veure al CCCB fins al 14 de maig. Aquesta mostra presenta l’obra i univers cultural de nou creadores que, a través de l’ús del color, el grafisme o l’experimentació estilística i narrativa, han posat en qüestió les formes canòniques del còmic.

A banda dels tallers i xerrades que organitza el museu al voltant de l’exposició, la mostra arriba al CC Can Verdaguer, CC Urgell i CC El Coll – La Bruguera, tres centres cívics que tenen el còmic i la il·lustració com a eix central, així com a la biblioteca Ignasi Iglésias situada a Sant Andreu de Palomar i la Francesca Bonnemaison, al barri de Sant Pere.

Roberta Vázquez és una de les artistes que forma part de la mostra del CCCB. Al CC Can Verdaguer hi farà una xerrada (06/02 – 19:00 h) on repassarà els seus referents dins del còmic, la il·lustració, l’animació i la música i el seu inici d’estudiant, dins l’autoedició i els primers encàrrecs. Al cap de dos dies, Vázquez dirigeix un taller (08/02 – 18:00 h) de creació d’un minifanzin protagonitzat per un personatge de creació pròpia.

Nadia Hafid, il·lustradora, autora de còmic i una altra de les artistes de Constel·lació gràfica, és la responsable del Taller de còmic experimental (28/02 – 18:00 h) al CC Urgell. En aquesta trobada es treballaran diferents maneres de narrar històries més enllà del còmic convencional, s’explorarà la construcció del temps i de l’espai, com també l’ús del color per reforçar les idees.

Al mes de març, l’exposició s’atansa al CC El Coll – La Bruguera. La que havia estat seu d’una de les editorials de còmics de més èxit de tots els temps acull les Jornades d’il·lustració i transformació social: el meu cos, casa meva (16 i 17/03 – 18:00 h). Es reflexionarà sobre com posar la il·lustració i l'obra gràfica al servei de les reivindicacions socials, tot reclamant l'espai públic com a altaveu. Us endinsareu en el discurs de les creadores Júlia Solans, Sara Jansen i Neus Martínez, que també us acompanyaran en l’elaboració de diverses obres originals.

Pel que fa a les activitats a les Biblioteques de Barcelona, podeu apuntar-vos al taller Casa meva és casa vostra (Biblioteca Ignasi Iglésias, 08/02 – 18:00 h) amb la Marta Cartu, al Taller de còmics cuquis (Biblioteca Ignasi Iglésias, 15 i22/02 – 18:00 h) amb la Bàrbara Alca i a la conversa Paradisos imaginaris (Biblioteca Francesa Bonneimaison, 13/03 – 18:30 h) entre Genie Espinosa i Octavi Botana.

Totes les activitats són gratuïtes, només cal que us hi inscriviu uns dies abans des dels enllaços anteriors. Aquí us expliquem com fer-ho i com podeu retornar una reserva en cas que finalment no hi poguéssiu assistir.

Activitats relacionades