52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Conta'm una òpera entre bambolines

CC Casa Orlandai i CC Pere Pruna
11, 14/01, 08/02, 01 i 25/03/2021
  • Divulgació
  • Música

Una introducció a les obres d'Offenbach, Puccini i Verdi

Els contes d'Hoffmann, Tosca i Otello són les tres grans obres de la lírica que el CC Casa Orlandai i el CC Pere Pruna ens proposen descobrir aquest hivern des dels cicles Òpera entre bambolines i Conta'm una òpera, respectivament.

Si teniu ganes de descobrir tots els secrets de l'òpera Els contes d'Hoffmann composta per l'alemany Jacques Offenbach, tindreu dues oportunitats. El tenor Marc Sala, veí de Sarrià, serà qui us introduirà la peça amb tots els ets i uts des del CC Casa Orlandai (11/01 – 20.00 h), mentre que la divulgadora María José Anglès portarà la batuta de la xerrada al CC Pere Pruna (14/01 – 19.00 h) uns dies més tard.

Al mes de febrer és el torn de Tosca (08/02 – 20.00 h Ajornat sine die), un dels èxits indiscutibles de Giacomo Puccini. L’òpera relata els dilemes d’una cèlebre cantant, Floria Tosca, el seu amant pintor Mario Cavaradossi i el cap de la policia, Baró Scarpia, en una història d’enganys i dubtes situada a una Roma políticament convulsa. De nou, en Marc Sala des del CC Casa Orlandai, serà qui posarà en context l'obra, l'autor i la partitura.

El trimestre operístic es clourà amb un dels compositors més populars de tots els temps, Giuseppe Verdi i una de les darreres obres que va escriure, Otello. Seguint la peça teatral de William Shakespeare, el compositor italià es mostra en el seu màxim esplendor en aquesta obra cabdal, on música i drama entren en simbiosi per explicar el drama i la gelosia extrema dels personatges. En aquesta ocasió, hi haurà dues opcions per conèixer la peça. Primer al CC Casa Orlandai (01/03 – 20.00 h i a final de març, al CC Pere Pruna (25/03 – 19.00 h).

Assistir a les sessions d'Òpera entre bambolines del CC Casa Orlandai val 4,5 € i es fan en línia, sempre que les condicions sanitàries no canviïn. L'accés al Conta'm una òpera del CC Pere Pruna és gratuït. Cal fer una reserva anticipada des del web de cada equipament. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que algú altre pugui participar-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

La imatge correspon a Les contes d'Hoffmann i és obra d'Antoni Bofill, cedida pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Activitats relacionades