52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Contemporanis a la Barceloneta i molta més dansa

CC Barceloneta
06, 21/10, 10, 20/11 i 15/12/2022
  • Dansa

Aquestes propostes ja han passat

Consulteu les peces de dansa moderna de la tardor

Quan diem que el CC Barceloneta és sinònim de dansa no ho diem a la babalà. Per afirmar-ho categòricament ens basem en la quantitat ingent de tallers dedicats a la cultura del ball i del llenguatge del cos, de residències artístiques, de convocatòries, així com els cicles que omplen la sala d’actes durant tot el curs. Aquesta tardor, us espera tot això:

Intuición (06/10 – 20:00 h) de LallavesaL s’inspira en la improvisació dels músics de jazz. Amb el ritme intern de cada intèrpret com si fos un instrument i partint de l’experiència física sorgeixen intuïtivament dos imaginaris oposats entre si: el món oníric i el tangible. Entre el somni i la realitat més concreta apareix la dramatúrgia que componen els cossos en escena.

Si teniu ganes de veure què es cou al Cicle superior del Grau Professional de Dansa de l’IEA Oriol Martorell, no us perdeu la Mostra dels laboratoris de creació (21/10- 18:30 h) amb una selecció de les coreografies desenvolupades aquest curs i que han acabat el procés en una residència a l’equipament de la Barceloneta.

El mes de novembre comença amb un programa doble, producte del programa de residències del centre. La primera, una proposta de la cia Charol & Ferraro. Partint de cinc pintures d’Edward Hopper, les dues intèrprets de Chop suey (10/11 – 19:30 h) donen vida als quadres per transformar-los en relats escènics. La peça següent, de Marta Gaston, pren com a font d'inspiració un dels relats de Salvador Espriu. Laia (10/11 – 20:00 h), homònima de la tercera novel·la del poeta, escenifica els moments vitals de la noia a través del text, el moviment, la música i les projeccions.

Deu dies després, el Festival HOP de danses urbanes arriba al barri. Escena Krump Barceloneta (20/11 – 19:00 h) convida el públic a descobrir un estil de dansa que és originari dels guetos de Los Angeles cap al final del segle XX. Un hip hop dels menys convencionals, que se centra a crear una atmosfera, contundent, amb petjades fortes, moviments de braços i cops.

El trimestre es tanca amb Desasosiego (15/12- 20:00 h) de la cia. Aina Lanas. Quatre ballarines i una cantautora comparteixen l'espai oníric que ofereixen la veu i lletres de Raquel Lúa, omplint l’escenari de moviment, imatges i música. Una combinació exquisida entre bellesa i un udol.

Activitats relacionades