52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Continuem descobrint Altres escenaris possibles

Diversos centres civics
Del 08/02 al 30/12/2023
  • Art i exposicions
  • Divulgació
  • Fotografia
  • Música
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Un recorregut musical alternatiu pels barris de Barcelona

Barcelona és plena a vessar d’actuacions musicals. Se’n fan a espais més populars i de més amagats. N’hi ha al centre de la ciutat i a la perifèria. Se’n fan a bodegues i restaurants. A bars de barri i discoteques d’extraradi, a centres cívics i casals, a llibreries i tallers de ceràmica, a esglésies i espais okupats, a parcs i places, a la muntanya i al mar… I a cinemes, hotels, ateneus, botigues de discos, museus, balcons, cases particulars, carrerons, instituts… Potser costa veure’ls, però n’hi ha arreu!

El periodista Nando Cruz va dedicar-se quatre anys a voltar per cada racó de la ciutat i municipis veïns, recorrent aquests escenaris alternatius, sovint fora dels radars, on queda palesa la diversitat i riquesa musical. A banda dels reportatges publicats a El Periódico i el blog que encara es pot consultar, el seu viatge sonor es va traduir, l’any passat, en un conjunt d’exposicions fotogràfiques per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona.

Aquest 2023 continua el circuit expositiu recorrent nou equipaments més. Cada inauguració compta amb una xerrada on es presentarà el projecte en xarxa, parant atenció a la vida musical del barri del centre cívic i es convida al públic a identificar i descriure altres espais musicals actius de la zona. A més, un altre dia s’organitza un itinerari per ubicar i visitar alguns dels espais més interessants d’aquesta xarxa d’escenaris del barri, que componen el teixit musical barceloní.

Els nou centres on rodarà la mostra són CC Casinet d'Hostafrancs (del 08/02 al 17/03), CC La Farinera del Clot (del 09/03 al 29/04), CC Casa Golferichs (del 23/03 al 28/04), CC La Sagrera - La Barraca (del 04/05 al 09/06), CC El Coll – La Bruguera (del 25/05 al 30/06), CC Barceloneta (del 15/06 al 31/07), CC Zona Nord (el 14/09 al 30/10), CC Can Verdaguer (del 28/09 al 10/11) i CC Casa Groga (del 02/11 al 30/12). Aquí podeu explorar el calendari de tot l’any.

Activitats relacionades