52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cread(on)es 2021

CC Pere Pruna
04, 05 i 06/03 i fins al 26/03/2021
  • Art i exposicions
  • Música
  • Rutes i visites

Dones artistes que han deixat empremta

Als voltants del Dia Internacional de les Dones, el CC Pere Pruna proposa una nova edició del cicle Cread(on)es, des d'on es fa d'altaveu de diversos personatges femenins que han deixat marca en el món de les arts visuals o musicals, els dos eixos del centre.

Quan fa dos anys es va celebrar el centenari de la fundació de l'escola d'art i arquitectura Staatliches Bauhaus, van començar a reivindicar-se alumnes de l'escola que fins aquells moments havien passat desapercebudes. Dones artistes, dissenyadores, arquitectes, fotògrafes, teixidores, ceramistes... l'obra de les quals s'havia atribuït erròniament als seus col·legues masculins! L'exposició Dones Bauhaus, que podreu visitar entre el 04/03 i el 26/03, és un homenatge a Eileen Gray, Ray Kaiser, Aino Marsio Aalto, Charlotte Perriand, Clara Porset i tantes d'altres.

Paral·lelament a la inauguració, la Clara Vidal, comissària de la mostra, ens proposa l'acció d'art Coneixes les dones Bauhaus? (04/03 – 19.00 h) on es demana la vostra col·laboració. Quantes d'aquestes artistes coneixeu? Si voleu seguir una visita guiada, apunteu-vos a través del correu electrònic ccperepruna@ccperepruna.cat o del telèfon 934 186 537. Podeu triar entre quatre horaris diferents: 19.00 h, 19.30 h, 20.00 h i 20.30 h.

La música clàssica, l'altre puntal de l'equipament de Sant Gervasi – La Bonanova, farà acte de presència el divendres. Els personatges femenins de les òperes de Mozart són les protagonistes absolutes del concert Le donne di Mozart (05/03 – 20.00 h). La soprano Romina Krieger, la pianista Alicia Daufì i l'actriu Maria Voronkova es posaran a la pell de la Pamina de la Flauta màgica, de la Despina del Così fan tutte o de la Zerlina de Don Giovanni, per citar-ne només tres, tot interpretant les àries més conegudes del compositor austríac.

L'endemà dissabte, si la situació sanitària ho permet, hi haurà l'itinerari urbà BarceloDONA (06/03 – 10.00 h). La guia Meritxell Carreres ha fet una tria d'un grup de dones que van protagonitzar petites-grans històries de Barcelona.

Totes les activitats són gratuïtes i cal que reserveu entrades des del web del CC Pere Pruna. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que algú altre pugui accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades