52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dansa contemporània arran de mar

CC Barceloneta
Fins al 06/04/2019
  • Dansa

Nova programació del Contemporanis a la Barceloneta i més

L’objectiu que es proposa el CC Barceloneta per aquest hivern és fer gaudir amb la dansa. Tant pel que fa a la pràctica d’aquest art d’expressió corporal, les residències de creació i producció del centre com per la mera contemplació de les diverses propostes que presenta l’agenda.

El calendari al voltant de la dansa al centre de Ciutat Vella ja fa dies que es pot consultar: tallers especialitzats d’improvisació, creació, estiraments, tècnica i coreografia, workshops intensius, cursos de balls de tota mena i orígens... Ara bé, el primer equipament de la xarxa en veure sortir el sol també presenta les cites indispensables per als amants del gènere. L’agenda trimestral presenta diverses propostes interessantíssimes:

El mes de febrer comença amb una sessió que inclou un programa doble. La primera part, la plataforma alternativa per a joves talents Fre3 bodies presenta Black mind (07/02 – 20.00 h), una peça que treu el costat més fosc i irracional de l’ésser humà a partir d’un moviment d’ondulacions i contraccions combinat amb unísons i partnering. Una proposta física i teatral que porta els seus intèrprets al límit. A la segona part es podrà veure Memorias de mis manos (07/02 – 20.30 h), una creació de Rosalía Zanón. La coreografia mostra el vincle entre pare i filla com a eix inspirador i en les mans com a instrument de creació i memòria. Dues sensibilitats aliades en l’exploració de la dansa i la música.

La següent proposta combina la dansa i el teatre. Dones de totes les edats són les protagonistes d’aquesta performance, resultat del laboratori Dones que habiten cossos. Quan el cos recorda (16/03 – 18.30 h) és una peça que dóna veu, imatge i cos a la relació entre les participants i les mares, reconstruint una línia femenina que relata desitjos, somnis i memòries de cossos presents i passats. Forma part del marc del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Uns dies després hi haurà la darrera mostra del cicle Contemporanis a la Barceloneta. Raja (21/03 – 20.00 h) és una coproducció de la Sociedad secreta de actuación i Chroma teatre amb té una durada d’uns 50 minuts. Explora la relació dels quatre cossos de les ballarines expandint-se en l’espai des del moviment, la paraula, la música i el cant. Cada una es construeix, destrueix i es torna a construir, muta des de quatre perspectives diferents i en temps consecutius i simultanis.

Ja de cara a la primavera, es podrà veure Likes (06/04 – 19.00 h) amb la coreografia i interpretació de Núria Guiu, ballarina de tècnica aclaparadora i col·laboradora d’algunes de les companyies internacionals més prestigioses del moment, reflexiona sobre el fet d’agradar en el temps de les xarxes socials i la cerca de l’aprovació per part dels altres. Aquest darrer espectacle forma part del circuit Barcelona Districte Cultural.

Així mateix, a mitjans de febrer es podrà assistir a la segona edició de Disturbance (17/02 - 18.00 h), la jam de música i moviment amb la cia. Brincadeira i Nia Torres. Recordem que l’equipament a peu de platja també dóna l’oportunitat de ballar lliurement cada dijous no festiu de 16.30 h a 19.00 h, sessions coorganitzades amb SIAMB, i altres jams de la Semilla i Sembrando Contact els dies 16/02 i 23/03. Si voleu més informació d’aquestes tres últimes trobades, envieu un correu a la companyia.

Activitats relacionades